Dagje weg: de 5 leukste strandtenten van Zuid-Holland

Vrije tijd door Sanne

Mooi weer? Check. Bikini in de kast liggen? Check. Zin om een dagje erop uit te gaan? Ja? Dan raden wij je aan om een dagje naar het strand toe te gaan en dan één (of meerdere) van deze leuke strandtentjes in Zuid-Holland op te zoeken. Bestel een lekkere cocktail onder het genot van het mooie uitzicht. Genieten!

strandtenten zuid-holland leukste

Lees ook: Ontsnappen dicht bij de zee? Deze strandhuisjes wil je meteen boeken

1. Tulum Tulum in Noordwijk

Deze te gek uitziende beachbar is er niet zomaar eentje. Tulum heeft namelijk een eigen meubellijn en dat verklaart een hoop wanneer je prachtige inrichting ziet. Naast dat de strandtent een lust voor het oog is, is het eten en drinken er ook erg lekker! Op het menu staat onder andere verschillende salades, een smoothiebowl met granola, broodjes falafel, makreel en mashed avocado met kip. YUM!

2. Uluwatu in Hoek van Holland

Uluwatu is de magische surfspot op Bali en deze vibe heeft dit strandtentje in Hoek van Holland goed begrepen. Benieuwd wat er zo al te bestellen valt? Je kunt hier een goed ontbijt scoren zoals een acaï bowl, wentelteefje van brioche of een gepocheerd ei met zalm. Verder kun je hier ook héél goed lunchen en dineren.

3. Barbarossa in Scheveningen

Zin in een lekker Ibiza-gevoel? Dan zit je met Barbarossa goed. De strandtent bestaat uit veel wit, hout, leer en de kleur navy blauw. De menukaart is eigenlijk een mix van de traditionele mediterrane en Aziatische gerechten, lekker! Ga bijvoorbeeld voor een gevulde zeebaars en sluit af met een oreo cheesecake. Smullen maar!

4. The Fat Mermaid in Scheveningen

De naam alleen al is een reden om naar dit strandtentje te gaan. Lekkere muziek, parasols, kussentjes, gezellige plantjes, gloeilamp-slingers en dan natuurlijk het fantastische uitzicht op de zee. Genoeg redenen om neer te strijken in The Fat Mermaid. En goed eten klaarmaken? Dat kunnen ze hier zeker!

5. Whoosah in Scheveningen

Deze strandtent is inmiddels een heus begrip geworden op het Zwarte Pad, het bestaat namelijk al sinds 2004, wauw! Bij Whoosah kom je lekker tot rust en wordt je bediend door een hecht team. Op de menukaart staat voor iedereen wel wat lekkers. Herkenbare dingen worden afgewisseldd met spannende kruiden en sausjes. Verder staat Woosah ook bekend om zijn goede feestjes. Regelmatig wordt de strandtent omgetoverd tot een populair club aan het strand met dj’s van over de hele wereld. Dit mag je niet missen!

Lees ook: De leukste skeeler routes van Nederland

Beeld: iStock