De 5 schoenen die deze zomer niet uit je kast mogen ontbreken

Mode & trends door Laura

De zomer is in volle aantocht. Truien gaan dieper in de kast en de jurkjes, mouwloze tops, rokjes en shorts krijgen een plekje op de eerste rij. Ook je schoenenkast kun je herorganiseren. De warme laarzen mogen plaats maken voor... deze 5 schoenen!

omoda sandalen

1. Teenslippers

Voor de bloedhete dagen, stranddagen, parkhangdagen en korte tripjes naar de supermarkt zijn teenslippers onmisbaar. Je kunt gaan voor het standaard flip-flopslippertje, maar er zijn tegenwoordig ook genoeg sophisticated en stevigere slippers met een mooie strik of cool printje.

2. Sandalen

Sandalen zijn onmisbaar in de zomer! Ze zitten stevig om je voet en zijn net wat classier dan slippers. Ook sandalen komen in allerlei vormen. Zonder hak, met sleehak, met plateauzool, grove of slanke lijnen. Klassiek of stoer. Sandalen kun je onder elke outfit dragen, wat het een multi-functionele schoen maakt.

Veel varianten hebben een dunne zool, waardoor je na 10 minuten lopen al pijn aan je voetzool krijgt. Heb je hier last van? Kies dan voor sandalen met een stevige zool, bijvoorbeeld de Gabor sandalen. Ze hebben een wat dikkere zool en een voetbed dat de curves van je voeten volgt. Voor een extra stoere look kies je voor sandalen met een chunky zool.

3. Sneakers

Moet je veel lopen of wil je gewoon zo comfy mogelijk schoeisel, dan zijn sneakers je beste vrienden. Sneakers kun je matchen met haast elke outfit. Een maxi- of korte jurk, een lange wijde broek of jumpsuit. Vooral witte sneakertjes zijn een trend deze zomer! Het steekt lekker af bij je gebruinde benen.

4. Enkellaarsjes

Voor wisselvallige dagen zijn booties perfect. Deze korte enkellaarsjes zijn nog luchtig genoeg voor temperaturen van rond de 20 graden en zijn lekker warm als het kwik gaat zakken. Ze staan superstoer onder een jumpsuit of jurkje. Vooral de cowboyboots zijn een hit in 2020. Yeehaw!

5. Sandalen met hakken 

Niet elke vrouw wil (of kan) hakken dragen, daarom laten we het lekker aan jou over of je tip 5 wil opvolgen. De ervaren hakkenlopers kunnen gaan voor sandalen met een stiletto-hak. Wie iets steviger in haar schoenen wil staan, gaat voor sandaaltjes met een wedge-hak. Bij deze sleehakken loopt de hak langs de hele zool door, waardoor je minder snel zwikt. Wel zo fijn als je door de duinen, het gras of hobbelpaadjes moet lopen.

Lees ook: Zonder pijn op hoge hakken? Zo doe je dat