De lekkerste ‘chocolate bark’ recepten

Eten door Julia

De feestdagen liggen alweer ver achter ons en het nieuwe jaar is begonnen. Misschien heb je nog wel veel chocolade en snoepgoed liggen van de feestmaanden. Weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Dan zijn deze recepten voor chocolate bark de oplossing. Hierbij smelt je alles samen, tot een overheerlijke chocoladereep. 

Lees ook: Een speciale ode aan Viennetta, de cultheld van elke kersttafel

Wat heb je nodig?

Deze repen bestaan voornamelijk uit chocolade. Zorg er dus voor dat je genoeg chocoladerepen of -letters hebt om te smelten. Daarnaast kun je bijna alles gebruiken wat in je snoeplade ligt: gedroogde vruchten, noten en snoep. Een ideale manier om je restjes eten op te maken!

Hoe maak je het?

Een makkelijker recept voor een eigengemaakte chocoladereep ga je niet vinden. Je smelt eerst de chocolade en smeert dit uit over bakpapier. Vervolgens strooi je je andere ingrediënten over de gesmolten chocolade, zoals noten en vruchten. De hoeveelheden van alles mag je zelf bepalen. Zet het een uur in de koelkast om het hard te laten worden. Snijd het in stukjes en je tast toe! 

We delen hieronder drie lekkere recepten voor chocolate barks!

Zuurstoksensatie

Ingrediënten:

  • Pure chocolade
  • Witte chocolade
  • Zuurstokjes
  • Eventueel 5 druppels pepermuntolie