Lifestyle / Eten
Eten

Drie heerlijke recepten voor een veganistisch kerstdiner

Reageer 0

Tijdens de feestdagen worden vaak klassieke gerechten zoals kalkoen, varkensrollade of hertenbiefstuk op tafel gezet. Maar wil je minderen met vlees eten of krijg je een vegan familielid over de vloer en weet je niet hoe je dit in een kerstdiner kunt verwerken zonder met tradities te breken? Laat je dan inspireren door deze drie overheerlijke veganistische gerechten.

 

1. Groene soep met erwtjes en munt

Als voorgerecht gaat er niets boven een lekker soepje. En bij een veganistisch menu zit je met soep al snel goed. Wat dacht je van deze groene variant met erwtjes en munt? Afgetopt met een beetje soyayoghurt en basilicum is dit gerecht een ware lust voor het oog en perfect voor met de feestdagen. En bovendien smullen geblazen! 

Klik hier voor het hele recept.

2. Hartige pompoentaart

In de winter gaat er niets boven lekkere gerechten met pompoen. Deze hartige taart is een feestje om je familie voor te schotelen. Wedden dat opa niet eens door heeft dat het veganistisch is?

Klik hier voor hele recept

 

Winter butternut tart perfect for a vegetarian festive feast! Recipe link in my bio.🎄 • I am so excited to share this collaboration with @waitrose creating a delicious butternut tart - perfect if you have any vegans/vegetarians visiting this Christmas. Waitrose are providing all the inspiration needed to bring you and loved ones together, whether it’s you’re first time cooking or bringing you new delicious recipes to try. ❄️ • I started ‘Lucy & Lentils’ whilst working part-time at Waitrose with dreams of creating recipes seen on their website. Years later, having been asked to create a recipe as part of their #ChristmasTogether campaign is so humbling and I can’t wait for you to try this much loved creation! This is the perfect centrepiece to place proudly on your table this Christmas to enjoy with your loved ones.

A post shared by Lucy 💛 (@lucy_and_lentils) on

3. Geroosterde bloemkool

Dit jaar geen geroosterde kalkoen, maar een geroosterde bloemkool! Huh, hoor ik je denken, is dat lekker? Jazeker dat dat lekker is. En al helemaal met dit overheerlijke recept van Jamie Oliver. Laat de bloemkool in een stoofpan sudderen met talloze heerlijke kruiden en je hebt een perfect alternatief voor de traditionele kerstkalkoen.

Klik hier voor het hele recept.

Lees ook: 4 x de lekkerste recepten met overgebleven kruidnoten

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen