Gemist: Twitter barst los om bloedfanatieke vrouw van Dirk Kuijt in 'Kuyt'

Media door Michelle Bakker

Gisteravond konden Feyenoord-fans hun hart ophalen. Op NPO werd KUYT uitgezonden, een documentaire over het leven van de onlangs gestopte voetballer Dirk Kuijt. Documentairemaakster Deborah van Dam kreeg toegang tot zijn ‘inner circle’ en volgde hem in een aantal maanden tijdens belangrijke momenten in zijn leven en carrière. Niet alleen leren we op deze manier Dirk beter kennen, maar ook zijn fanatieke vrouw Gertrude Kuijt. En die maakte zondagavond op Twitter op z'n zachtst gezegd... de tongen los.

Gertrude Kuijt
Beeld: NPO / Kuyt

Lees ook: Shocking: 'Je haar verven vergroot de kans op borstkanker'

'Bij de beesten af'

Te zien is hoe Gertrude Kuyt haar mening niet onder stoelen of banken steekt als haar man niet in de basis wordt opgesteld in de wedstrijd tegen FC Groningen. "Denk je dat wij zijn teruggekomen naar Feyenoord om hier op een bankje te gaan zitten?! Hij is potverdorie gewoon de captain, de leider van het elftal en die zet je op de bank?! Hij heeft de Champions League gespeeld! Hij is aanvoerder, anderhalf jaar doet 'ie alles, investeert 'ie alles, binnen en buiten de club. Nooit laat 'ie iemand vallen, hij doet alles voor iedereen. Nu zijn we dichtbij het kampioenschap en nu ga je zo doen?! Het is gewoon bij de beesten af!" De woeste spelersvrouw botviert haar frustratie op oud-Feyenoordspeler Bennie Wijnstekers, die er zichtbaar niet echt van gediend is. "Schatje, hé, zeg je 't tegen mij?"

Ook tijdens de wedstrijden is te zien dat de fanatieke Gertrude zich allerminst in weet te houden. Ook Twitter barstte los na het fragment, en de meningen over Gertrude Kuijt waren nogal... verdeeld. Ook de vergelijking met onder andere Rachel Hazes werd meerdere keren gemaakt.

 


Bekijk de documentaire Kuyt hier.

Lees ook: Meisje werd op 4-jarige leeftijd ongesteld, kreeg borsten en schaamhaar