Ze’s sekswoordenboek: Skene klieren

Liefde door Laura

Zo nu en dan stuit je op van die begrippen waarvan je niet meteen weet wat het betekent. Of waarvan je wel een idee hebt, maar graag precies wilt weten wat het inhoudt. Zo schreven we al eens over PanseksueelPillow Princess en Sploshing. Zoals gebruikelijk hebben we weer een nieuwe term voor je deze week: Skene klieren. Je hebt er vast nog nooit van gehoord, maar ze zijn van groot belang voor le sexytime.

skene klieren

Wat zijn de Skene klieren?

De Skene klieren zijn een belangrijk onderdeel van de vrouwelijke anatomie. Ze zijn vernoemd naar Britse gynaecoloog Alexander Skene die in de 19e eeuw leefde, maar ze worden ook wel para-urethrale klieren genoemd. Deze klieren bevinden zich bij je vulva tussen je urinebuis en je vagina. Ze zitten niet in het midden, maar iets naar de zijkant.

Allemaal leuk en aardig zo’n biologielesje, maar jij wilt natuurlijk weten wat jij eraan hebt. Komt-ie. De Skene klieren zorgen ervoor dat je vochtig wordt als je seksueel opgewonden bent. Met de juiste stimulatie kun je ook vocht 'ejaculeren' uit deze kliertjes. Juist, het mysterieuze squirten komt dáár dus vandaan. Achter je vagina zit nog een setje klieren, namelijk de Bartholin klieren, die ook vocht produceren.

 

Lees ook: Dit zijn de raarste sekswetten ter wereld