Je eet straks paars brood

Eten door Vrouwen redactie

Bij brood met een kleurtje denk je toch al snel aan een chemische kleurstof en zeker als het om paars brood gaat. Maar dit brood is toch echt gezonder dan wit boord. Tenminste volgens een wetenschapper uit Singapore die het brood ontdekte.

Het brood heeft dezelfde textuur als witbrood, maar bevat veel meer vezels. Dit komt doordat er antioxidanten uit zwarte rijst aan toe zijn gevoegd. Deze zorgen voor de paarse kleur. Wanneer je dit brood eet, krijg je dezelfde hoeveelheid calorieën binnen. Alleen doordat je langer over de vertering ervan doet, krijg je er langer energie door. Dit brood verteerd 20 procent langzamer dan normaal wit brood.

Het probleem met witbrood is dat het te snel wordt verteerd en je bloedsuikergehalte wordt er te hoog van. Ook eet je er snel te veel van, waardoor je er dik van wordt. Er zitten ook veel minder vezels in witbrood in vergelijking met bruinbrood. Het paarse brood is nog niet op de markt, maar de bedenker ervan is wel in contact met een grote voedselproducent. Dus misschien zitten we over een paar jaar wel allemaal aan het paarse brood.

Zou jij paars brood durven eten of vindt je het maar raar?

Bron, bron, bron, bron