Deze meisjesnamen waren vroeger jongensnamen

Vrije tijd door Annelot

Lizzy, Jennifer, Kylie, Gwen... van Engelse namen kijken we al een hele tijd niet meer raar op. Maar wist jij ook dat sommige namen eigenlijk voor jongens bedoeld zijn? We zetten ze even voor je op een rijtje.

Ashley
Deze naam werd eigenlijk zowel voor jongens als meisjes gebruikt, maar later werd het één van de populairste meisjesnamen in Engelstalige landen. Nu zie bijna nooit meer een jongen met deze naam.

Taylor
Deze naam was vroeger écht alleen voor jongens, maar (misschien wel door Taylor Swift) is deze naam getransformeerd in een meisjesnaam.

Lynn
In de jaren ’40 koos je deze naam alleen voor een zoon, maar ken je nu nog een jongen die Lynn heet? Wij in ieder geval niet.

Whitney
Tot de jaren ’70 werd Whitney alleen maar gebruikt als naam voor jongens. Maar daar maakte Whitney Houston een einde aan. Nu is de naam Whitney op en top vrouwelijk.

Verder waren de namen Kim, Blair, Syndey, Vivian, Sandy, Beverly, Kylie, Allison, Hilary en Lindsey eigenlijk voor jongens bedoelt.

Dat er steeds minder rekening wordt gehouden met geslacht bij het uitkiezen van namen blijkt wel. En vooral de sterren zijn daarin lekker bezig. Neem bijvoorbeeld de dochter van Mark Zuckerberg (Max), de dochter van Blake Lively (James) en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Staat jouw naam in het rijtje?

Bron, bron