Waarom je Awkward & Faking It moet gaan kijken

Vrije tijd door Annelot

Vanavond om 19:00 is het zover. MTV-hitseries Awkward en Faking It zijn eindelijk weer terug met een nieuw seizoen! Dat betekent dat we elke woensdag weer lekker op de bank kunnen ploffen en naar deze fijne series kunnen kijken. Want wat is er heerlijker dan een flinke portie highschool drama? Niets toch?

Awkward gaat over het leven van Jenna Hamilton dat zacht gezegd best wel ongemakkelijk is. Ze maakt de ene na de andere blunder en dat is echt hilarisch, hoewel we soms wel een beetje plaatsvervangende schaamte voelen. Gelukkig wordt de altijd sarcastische Jenna gesteund door haar vriendinnen Tamara en Ming die ook echt geweldig zijn. Maar echt, je ligt constant dubbel om ze. En dan heb je nog Sadie, de populaire bitch die het leven van Jenna nogal moeilijk maakt. De knappe matty en zijn (ook niet verkeerde) Jake. En nog veel meer goeie personages, maar daarvoor moet je gewoon kijken. En je zult er geen spijt van krijgen, want de serie is gewoon geweldig!

In Faking It, willen de twee beste vriendinnen Karma en Amy ontzettend graag populair worden en daarvoor doen ze veel hopeloze pogingen. Totdat één van de populaire jongens denkt dat ze lesbisch zijn. Omdat ze daardoor steeds populairder worden, blijven ze hun geaardheid faken. En dat levert super grappige beelden op. Terwijl de twee meiden druk bezig zijn met toneelspelletje, krijgt Karma ineens veel aandacht van de populaire (en lekkere) Liam. Maar Amy krijgt steeds meer échte gevoelens voor Karma. Tijdens het kijken, zijn weer heel even terug in onze eigen pubertijd en we zijn stiekem heel blij dat we daar dus vanaf zijn.

Wij zijn in ieder geval knetterbenieuwd naar de nieuwe seizoenen van Awkward en Faking It en zitten er vanavond om 19:00 klaar voor! Heb je al andere plannen? Je kunt de afleveringen hier terugkijken.