Waarom wij van Italië houden

Reizen door Vrouwen redactie

Bij Italië denken wij aan zo veel dingen; ijs, mooie Italiaanse mannen, zon, strand, mode. Italië is dus een echt veelzijdig vakantieland. Maar je kunt het altijd nog beter maken door je overnachtingen te boeken bij een luxe toplocatie van Jiba! En je vakantie is natuurlijk geen vakantie als je niet volledig zou kunnen ontspannen. Kies daarom ook voor een speciale locatie, waar niet duizenden toeristen rondstruinen. Nog niet overtuigd? Dit zijn onze suggesties:

Giardini Naxos – aan het strand liggen
Dit kleine plaatsje op Sicilië is een echte aanrader voor een strandvakantie. Hier heb je heerlijke brede zandstranden waar je rustig kan genieten van het water en het weer. Ben je toch wat actiever? Dan kan je hier je hier ook dagen vermaken met verschillende watersporten. Hotel Tysandros is zo’n hotel waar je zo de zee in kunt wandelen. Ook ligt deze accommodatie vlak bij het centrum waar je veel hippe winkeltjes en restaurants kan vinden.

Riposto – de natuur in
Het is natuurlijk verleidelijk om de hele vakantie op een plek te blijven liggen, maar Italië heeft zo veel meer te bieden! De natuur bijvoorbeeld, die is echt prachtig! Bij Jiba kun je bij je accommodatie een auto huren, cruise daarmee door Italië! Ben je op zoek naar ultieme rust? Boek dan je overnachtingen bij Agriturismo Galea. Deze locatie ligt tussen de cirrusboomgaarden en je hebt hier een uitzicht op de Etna.

Taormina – lekker eten
Italië staat bekend om zijn heerlijke eten. Pasta, pizza, zeebanket en natuurlijk ijs zijn de dingen die je in Italië moet eten. Pak daarom de auto en stippel voor jezelf (en je reisgezelschap) een culinaire route uit. Een goed startpunt is hotel Agriturismo Terrenia. Dit hotel staat bekend om zijn goede restaurant. Ook kun je vanaf hier makkelijk naar andere plaatsen rijden waar je culinaire hoogstandjes serveren.

Ga op avontuur!
Ontdek de mooiste plekjes van Sicilië op je eigen manier… ga op rondreis! Bij Jiba kan je deze rondreis boeken met overnachtingen en een huurauto. Rij op je eigen tempo door historische dorpjes, prachtige landschappen en stop even om lekker te shoppen in een stadje. ’s Avonds overnacht je in comfortabele driesterren hotels. Beter kan haast niet!