Barcelona ‘off the beaten path’

Reizen door Vrouwen redactie

We kennen Barcelona allemaal als de stad van de Sagrada Familia, Park Güell en het Picasso museum. Maar zelfs wanneer je die verplichte sights hebt afgestreept, blijft de Catalaanse hoofdstad een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben. Hieronder dan ook geen must-sees voor nieuwelingen, maar plekken waar de locals het liefst heen gaan, geselecteerd door Tix.nl; weg van de gebaande paden.

Een zondag in het park
Waar je in La Ciutadella doordeweeks over de toeristen struikelt, is het stadspark ‘s zondags weer helemaal van de locals. Ze picknicken er lustig op los, leren hun kroost er fietsen en vormen cirkels om de straatartiesten.

Het mooiste uitzicht
Natuurlijk heb je vanaf Park Güell een mooi uitzicht over de stad, maar het is er vechten om een plek voor een selfie. Nee, ga dan liever naar de oude (1937) Bùnker Del Carmel. Met een panorama van 360º kijk je uit over de bergen, de metropool en de Middellandse Zee. En wat mooi meegenomen is: het is helemaal gratis.



Hipster’s paradise
Hip en internationaal Barcelona treft elkaar in Miscelanea, een kunstgalerij, kunstwinkel en bar. Gelegen in het hartje van de alternatieve wijk El Raval vormt Miscelanea het ideale begin van een avondje stappen, met DJ’s die plaatjes aan elkaar draaien en dikgemontuurde artiesten die hun kunst aan je uitleggen.



Rocken en rollen
Ben je de techno en R&B van de toeristenbars zat, maak dan eens een uitstapje naar rocktempel Magic in de wijk Born. Omringd door vetkuiven en vamps dans en spring je de nacht in, begeleid door de scheurende gitaren van de beste rockbands.

Verdwaal in een labyrint
Grotendeels buiten de toeristenradar valt het Parc del Labirint d'Horta. Dit 9 hectare metende park in het noorden van de stad is een welkome afwisseling van de drukte downtown. En als je dit park toch bezoekt, kijk dan eens hoe snel je de uitgang van het labyrint vindt.

Bioscoop zonder nasynchroniseren
Wat Tuschinski is voor Amsterdam, is Cines Verdes voor Barcelona. Oké, misschien lang niet zo uitbundig, maar deze bioscoop is wel de plek waar premières en filmfestials plaatsvinden. Leuk detail: dit is één van de zeldzame bioscopen in het nagesynchroniseerde Spanje met films in hun originele taal. Met Spaanse ondertitels, dus.


Fit blijven
Er is geen betere manier om je over te geven aan een nieuwe stad dan een verkwikkend rondje hardlopen of mountainbiken. Misschien wel de mooiste route is de 20 kilometer lange Carretera de les Aigües, wat zich vertaalt als de ‘waterweg’. Omringd door dennenbomen kijk je vanaf deze onverharde weg over de hele stad uit.