Perfecte Chocolate Chip Koekjes

Eten door Vrouwen redactie

Vrouwen en chocolade: de beste combi die er bestaat! Minstens zo'n goede combinatie: chocolade en koekjes. Daarom hierbij het recept voor perfecte chocolate chip koekjes.

Dit heb je nodig
- 2 kopjes bloem
- halve theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout
- ¾ kopje boter, gesmolten
- 1 kopje bruine suiker
- half kopje witte suiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 1,5 kopjes chocolade bolletjes

Tip: bij o.a. Hema kun je maatbekers kopen die meten in 'cups'.

Stappenplan
1. Zet alle ingrediënten klaar op het aanrecht.


2. Begin met het smelten van de boter, in de magnetron of in een pannetje op het vuur.


3. Terwijl de boter smelt doe je alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Dus de bloem, het bakpoeder en het zout. Roer door elkaar tot het goed gemengd is.


4. Mix de gesmolten boter met de bruine en witte suiker tot het een mooi egaal mengsel is.


5. Voeg nu alles bij elkaar: het egale botermengsel met de ‘droge’ ingrediënten en het ei, het eigeel en de vanille aan toe. Mix dit goed door elkaar. Houd alleen de chocolade chips apart.


6. Nu is het tijd om de chocolade chips aan het deeg toe te voegen. Maar wacht! Voeg niet alles toe aan het deeg. Laat ongeveer de helft staan. Dit komt later nog van pas.


7. Laat nu het deeg een uurtje rijzen in de koelkast.


8. Om de koekjes te maken, rol je balletjes van het deeg. Gebruik hiervoor eventueel een ijsschep gebruiken. Let goed op dat alle balletjes ongeveer even groot zijn zodat alle koekjes tegelijk gaar zijn. Dip de balletjes in de rest van de chocolade chips en leg ze op een vel bakpapier.


9. Plaats de koekjes in een voorverwarmde oven (op 180 graden) en bak ze ongeveer 13 minuten. Als de bovenkant van de koekjes licht glimt kun je ze uit de oven halen.


10. Laat afkoelen en begin met eten. Yummie!