De Little Black Dress

Mode & trends door Vrouwen redactie

Het is een echte ‘girls best friend’. Altijd zwart, kort en voor vele gelegenheden te dragen. We hebben het natuurlijk over de little black dress! Wist je dat het zwarte jurkje in 1926 geïntroduceerd is door Coco Chanel? Het verscheen in de Amerikaanse Vogue en werd in no time over de hele wereld populair.

Voor welke gelegenheid je ook een jurkje zoekt, met de little black dress zit je (bijna) altijd goed. Door de eenvoud van het jurkje kan je het zelf zo gek maken als je wilt. Bijvoorbeeld een elegant exemplaar voor tijdens het kerstdiner, een sexy cocktailjurkje voor die geweldige party of een zakelijk model voor naar het kantoor. Juist door de vele variaties en modellen is de LBD (kort voor little black dress) geschikt voor vele gelegenheden en multi-inzetbaar.

Oasis €59,95 | Mango €69,95 | Elise Ryan €54,95 ?


Zoals ze in het Engels zo leuk zeggen is de LBD een perfecte ‘day to night dress’. Dit houdt simpelweg in dat je het jurkje makkelijk omtovert van een dagelijks jurkje in een schitterend avondjurkje. Overdag draag je het jurkje met mooie laarzen, een dikke panty en een grote tas. Verwissel de panty voor een dunne, maak het jurkje af met een setje opvallende sieraden, killerheels en een eye-catching clutch en je bent klaar voor de avond! ?Het jurkje mag kant, pailletten, een peplum detail of andere mooie details bevatten, maar de basis van de perfecte LBD is altijd heel eenvoudig. Juist door deze eenvoud valt de jurk namelijk makkelijk te combineren en is het voor veel vrouwen een geliefd kledingstuk. Niet voor niets behoort de LBD tot de basis kledingstukken die bij elke vrouw in haar garderobe hoort te hangen.

Ben jij nog op zoek naar die ene perfecte LBD? Wij vonden op Jurkjes.nl meer dan 3000 zwarte jurkjes en hebben hieronder onze favoriete voor je verzameld. Heb jij er al een op het oog? Heb je liever andere kleuren? Op Jurkjes.nl vind je nog veel meer jurken. Shop, shop, shoppen maar!


Vero Moda €39,95 | New Look €29,99 | Even&Odd €34,95?