Dit kun je eten om gezond haar te krijgen

Haar door Fadak

Vooral tijdens de winterperiode is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook voor je haar is het belangrijk dat je gezond eet. Gemiddeld kan je haar 2,5 cm per maand groeien, maar dit kan belemmerd worden als je geen goede spijsvertering hebt door de verkeerde voedingsmiddelen. Je kunt natuurlijk altijd supplementen innemen ter aanvulling, maar deze halen het qua werking niet bij de juiste groenten, fruit en proteïnes. Heb jij geen idee welke etenswaren je dagelijks nodig hebt voor mooie, gezonde en volle lokken? Verwerk deze voedingsmiddelen dagelijks in je eetpatroon voor gezond haar.

#1. Kokosolie

Dit product is een must om in je keukenkast te hebben. Je kunt het op veel verschillende manieren gebruiken. Gebruik het tervanging van olijfolie tijdens het koken, of maak er je eigen masker van. Kokosolie helpt bij het verlichten van roos, gespleten haarpunten, gaat haaruitval tegen en het heeft een hydraterende werking.

#2. Avocado

Door je salade, op je cracker of als dipje. Avocado bevat verschillende essentiële oliën zoals vitamine E en B. Deze twee vitamines zijn de ideale combinatie voor meer glans in je haar en het stimuleert ook nog eens de haargroei.

#3. Gevogelte

Denk hierbij aan kip! Kip bevat proteïne die weer de celgroei van je haar stimuleert en het haar repareert, waardoor het sneller sterk wordt. Hoe sneller hoe beter!

#4. Noten

Een gebrek aan alfa-linoleenzuur kan zorgen voor haaruitval en een droge huid. Je kunt deze stoffen vinden in walnoten, cashewnoten, amandelen en pecannoten. Al deze noten zijn rijk aan selenium, omega-3 en zink. Je zou ze kunnen eten als tussendoortje, door je havermout mengen of in je smoothie doen.

#5. Lijnzaad

Lijnzaad wordt steeds populairder en voornamelijk onder de superfoodfans. In lijnzaad zitten plantaardige omega 3-vetzuren. Het perfecte voedingsmiddel voor veganisten die lijden aan dof haar en een droge huid.

#6. Zalm

Vette vis is sowieso een belangrijk voedingsmiddel voor ons lichaam. Zalm zorgt ervoor dat je haar genoeg hydratatie krijgt en het zorgt voor een glanzend effect. Belangrijke stoffen zijn omega-3, vitamine B-12 en ijzer. Het ijzer en de vitaminen herstellen een droge hoofdhuid en haar dat er dof uitziet. De vetzuren die in deze vissoort zitten, vormen een bron van proteïne.

#7. Oesters

Oesters zijn dus niet alleen ideaal om je lust op te wekken, maar ook om je haar sterker te maken. Dit komt doordat oesters zink bevatten.

#8. Eieren

Een eitje op je broodje gezond of een roerei, we houden er allemaal van. En het heeft ook nog eens een hoge waarde aan vitamine B-12 en Biotine, die the key zijn voor sterker en gezonder haar.

#9. Bladgroenten

En dan hebben we het voornamelijk over donkergroene bladgroenten. Spinazie, broccoli, linzen, spinazie, snijbiet en boerenkool. Deze groenten zitten vol vitamine A en C, die ervoor zorgen dat er talg wordt geproduceerd. Zie het talg als een natuurlijke haarconditioner van je lichaam. Hierom mag je je haar ook niet te vaak wassen, omdat het talg anders z'n werk niet kan doen.

#10. Citrusvruchten

Door fruit zoals sinaasappel en grapefruit te eten kun je de opname van ijzer in andere voedingsmiddelen versterken. Ben jij een echte koffie lover? Dan kan dit juist de ijzeropname belemmeren. Ook helpt vitamine C bij het produceren van collageen, waardoor je haarvaten sterker worden. Dit heeft invloed op je haarlengte en volume. Verder zijn citrusvruchten enorm belangrijk voor je weerstand. Kom maar op met al die smoothies!

#11. Bonen

Hierin zitten proteïne, ijzer en biotine! Allerlei stoffen die ervoor zorgen dat je haar op lange termijn minder breekbaar wordt.

#12. Gember

Ideaal voor je kopje thee in de ochtend. Gember zorgt ervoor dat je bloedcirculatie gestimuleerd wordt en bevat zink en fosfor waardoor je glanzende lokken krijgt. Gember ondersteunt daarnaast ook je immuunsysteem en het bezit antioxidanten.

#13. Granen

En dan hebben we het voornamelijk over hele granen zoals quinoa. Het heeft een enorme hoeveelheid aan zink en zorgt ervoor dat je hoofdhuid niet droog aanvoelt of schilferig is. Mooi en gezond haar begint natuurlijk bij de basis en dat is je hoofdhuid.