Pas op: wanneer je je haar met deze shampoo wast word je kaal

Haar door Mariëlle

Nee, dit is niet de nieuwste bizarre trend. Dit is helemaal een gevalletje ‘foutje bedankt’. In plaats van extra volume of glans geeft deze shampoo je een kale kop. Dit is toch het ergste wat een jonge vrouw kan overkomen?

Het zal je maar overkomen: je bent hartstikke jong en je haar valt met bosjes uit je hoofd. En dat terwijl je dacht dat je je haar juist een goede verzorging gaf. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Bij honderden vrouwen viel hun haar uit omdat ze het wasten met een bepaalde shampoo.


Het is niet eens een cheap-ass shampoo die voor kale plekken op de hoofden van die honderden vrouwen zorgt. Het gaat om shampoos en conditioners van WEN. De Sweet Almond Mint basic kit om precies te zijn, met een prijskaartje van €41,22.

Gebruikers zeggen dat ze na twee weken al merkten dat plukken haar uitvielen, meldt Fox News. Bij één van de slachtoffers (want dat zijn het), Amy Friendman, viel ongeveer een kwart tot een derde van haar haar uit. Zij vertelt dat ze bakken met geld moest uitgeven aan vitamines om ergere haaruitval te voorkomen. Ook investeerde ze in extensions, want dit was de enige manier om de kale plekken enigszins te verdoezelen.


Amy is niet de enige. Haar verhaal is slechts een regel uit het hele verhaal. 200 mensen hebben WEN aangeklaagd omdat door de producten de plukken haar uit hun hoofden vielen. Ze zijn woedend.

Alleen is er geen wetenschappelijk bewijs dat het haaruitval ook daadwerkelijk door de haarproducten van WEN komt. De vingertjes wijzen naar WEN door louter een 1+1=2 sommetje. De relatie is gelegd omdat veel gebruikers van het producten haaruitval kregen. Waarschijnlijk komt het dus wel door het product, maar het kan alleen niet bewezen worden.


Wat zou jij doen als jou dit zou overkomen?