Spijkergoed

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Vivienne Westwood voor Lee
Het duurt nog even, maar in de herfst van dit jaar is de nieuwe collectie van jeansmerk Lee te koop. Dit keer een heel bijzondere, want de hele collectie is in samenwerking met Vivienne Westwood ontworpen. De collectie is geïnspireerd door Westwoods kenmerkende punkstijl uit de jaren '70 en '80.

De collectie bestaat uit vier verschillende modellen voor mannen en vijf stijlen voor vrouwen. Voor de vrouw is er onder andere een skinny jeans, een short en een boyfriend jeans. Voor de mannen zijn de broeken baggy, stoer en met een verwassen uiterlijk. Daarnaast zijn er denimblouses en shirts te koop.

House of denim
Als het een beetje meezit komt er, of in Almere of in Amsterdam, een 'House of Denim'. Het project is een initiatief van James Veenhoff en is een echt denim-kennisinstituut. Er komt een laboratorium waar materiaalonderzoek wordt gedaan, een denimweverij, een museum en natuurlijk een winkel. Goed nieuws dus voor de echte jeansliefhebbers: binnenkort kun je dus behalve het kopen en dragen ook nog eens zien waar en hoe je spijkerbroek gemaakt wordt.

Olsen twins lanceren denimlijn
Mary Kate en Ashley Olsen ontwerpen drie nieuwe denimproducten voor hun 'Elizabeth and James'-lijn. De nieuwe collectie zal TEXTILE gaan heten en is geheel geïnspireerd door de jaren '70. De TEXTILE-producten worden gekenmerkt door wijde pijpen en hoge tailles. Leuk extraatje zijn de namen: elke jeans krijgt een naam geïnspireerd op jaren '70-helden als Stevie en Hendrix. De collectie is vanaf maart te koop.

Diesel: Be stupid
Diesel weet het publiek altijd te prikkelen met hun campagnes. Ook deze keer: Diesel bedacht voor hun nieuwe collectie de 'Be stupid'-campagne. De consument wordt hiermee opgeroepen meer risico's te nemen in het leven, hoe gevaarlijk ook. Dit gaat natuurlijk gepaard met de kenmerkende Diesel knipoog.

Trends 2010
Jeans kan altijd, maar aankomend seizoen mag je je weer geheel in spijkerstof hullen. Waar de combinatie van boven en onder denim altijd als 'fout' bestempeld werd, is het nu juist een absolute must. Spijkerjasjes en -giletjes worden weer erg populair. Wat betreft de spijkerbroek zien we veel verwassen looks, gaten en scheuren en het boyfriend-model. Ook de witte jeans hangt weer in de winkels. En als het echt warm is, kies dan voor een jeansshortje!

Ben jij ook zo gek op je vertrouwde spijkerbroek? Welke jeanstrend spreekt jou het meest aan?