Lifestyle / Media
Media

Interview: Ronan Keating

Reageer 0

Om me voor te bereiden op dit interview, luister ik al dagen naar zijn nieuwe cd en ik koester me in de prachtige muziek en zijn warme stem. Het voelt helemaal aan als Kerst en ik vergeet voor heel even dat ik in de auto zit. Wat me vervolgens nog bijna te laat doet komen, aangezien ik het hotel straal voorbij rijd. Gelukkig ben ik nog net op tijd, want Mister Ronan mag je niet laten wachten. Mijn handen trillen een beetje als ik me voorstel aan deze ongelooflijke leuke, blonde man. Maar hij is heel relaxt en stelt me volledig op mijn gemak.

Verdriet
Het is een druk jaar geweest voor Ronan Keating. In mei kwam zijn album Songs For My Mother uit en in november Winter Songs. Hij is het hele jaar druk geweest met optredens en veel reizen om zijn nieuwe albums te promoten. Dit stond echter allemaal even stil toen in oktober plotseling één van zijn beste vrienden overleed: Stephen Gately. Zijn nieuwe album staat vol met prachtige ballads over de winter en Kerst. December is een feestmaand, maar als er een vriend is overleden, dan is er weinig reden tot feesten. Ik realiseer me dat Ronan er waarschijnlijk niet op zit te wachten om met een willekeurige dame die hem interviewt te gaan bomen over Stephen. Toch wil ik ook niet voorbij gaan aan dit feit en condoleer hem met zijn verlies. In tegenstelling tot wat ik had verwacht, steekt Ronan direct van wal over het overleden Boyzone-lid: "Ik wil juist heel graag over hem praten, het voelt als therapie. Ik mis hem zo ongelofelijk, we belden soms wel tien keer op een dag. Hij was echt als een broer voor me en dat hij er opeens niet meer is, is zo onwerkelijk."

Positief
In maart komt er een nieuw album van Boyzone uit en de bandleden hebben net een clip opgenomen. "Het was echt heel moeilijk om bij elkaar te zijn, zonder Stephen. Het voelt zo incompleet. Hij had al wel twee nummers ingezongen voor het nieuwe album, dus het was echt slikken. De promotour voor dit album zal ons ook wel veel moeite gaan kosten. Maar het is wat hij had gewild. Hij was zo'n positief en inspirerend mens, ik heb heel veel van hem geleerd. Hij zou nooit willen dat wij alleen maar zouden huilen om zijn overlijden. Hij was één en al liefde en vol levenskracht, die gedachte moeten wij doorzetten. We moeten doorgaan, ook zonder hem. En hij heeft ons in zijn leven laten zien hoe je doorgaat en wij hebben van hem geleerd. Ik zal zijn gulle lach ongelooflijk missen, het voelt alsof iemand de lamp heeft uitgedaan."

Winter
Ronan kan nog uren praten over 'Steo' (zijn bijnaam voor Stephen), maar helaas hebben we maar beperkt de tijd. Zijn album is opgedragen aan zijn vriend, een mooi eerbetoon. Ronan: "Het album staat vol met prachtige winterse liedjes, kerstliedjes. Het heeft een heel melancholische sfeer. De reden dat ik zo'n album heb gemaakt is omdat het in Europa eigenlijk nooit wordt gedaan, terwijl het in Amerika heel normaal is dat artiesten een kerstalbum opnemen. Ik hou van die winterse songs en van kerst, dus vandaar."

Kerstfeest
Het is half december, dus Kerst komt snel dichterbij. Ronan heeft zijn agenda helemaal volgepland staan met optredens, maar Kerst is voor hemzelf. "December is een gekkenhuis. Het is echt de drukste maand van het jaar en ik ben dan alleen maar aan het rennen en vliegen. Maar met Kerst ben ik vrij. Ik wil dan alleen maar tijd met mijn prachtige vrouw en kinderen doorbrengen. Met familie heel veel eten en heel veel drinken, ik kijk er erg naar uit. En natuurlijk de hele dag kerstliedjes zingen. En tweede kerstdag komen we met alle Boyzone-leden bij elkaar en zullen we de hele dag met elkaar en onze gezinnen doorbrengen. Dat wordt waarschijnlijk veel huilen en praten. Maar bovenal ook veel lachen, want we komen bij elkaar om Steo te herdenken."

Liefde
Ronan zal dus veel gaan eten en drinken met Kerst, maar zijn ware kerstgedachte draait om zijn familie. "Het samenzijn, het verbonden voelen met elkaar. Het geven van liefde en zorg. Liefde is voor mij alles. Als je geen liefde hebt gekend, dan heb je niets aan je leven gehad. Of het nu gaat om de liefde van een vrouw of een goede vriend. Alles draait om liefde en dat begint al bij je geboorte. Jouw ouders houden direct van je, dat is een onmetelijk goed gevoel. Je weet wat leven is, wanneer je de liefde hebt ervaren. Ik uit mijn liefde door te zorgen voor degenen die ik liefheb, er voor ze te zijn in tijden van nood. Ik probeer in relaties en vriendschappen volledig onbaatzuchtig te zijn."

Goede voornemens
December is niet alleen de maand van feesten, eten en drinken. Maar ook van het terugblikken en vooruitkijken. Ronan heeft zijn plan voor 2010 al klaarliggen: "In februari komt de nieuwe single van Boyzone uit en in maart het album. Veel interviews en promotie dus. Maar bovenal ga ik leven in 2010. Ik wil veel meer tijd doorbrengen met mijn vrouw en kinderen, gewoon samen genieten. Dat is een hele belangrijke boodschap die Stephen heeft achtergelaten: leef je leven en geniet ervan."

Winter Songs
Ronan Keating
EAN: 0602527209821
Prijs: 17,99

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen