Material Girls

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Tijdens een feest ter ere van hun overleden vader ontdekken de meiden dat een ontevreden klant de media heeft opgezocht, omdat zij aan het gebruik van een product van Marchetta Cosmetics een zwaar verminkte huid heeft overgehouden. Gedesillusioneerd verlaten Ava en Tanzie het feest om zich in hun villa op te sluiten en na te denken over hoe het nu verder moet. Door een ongelukje en een stomme fout raken zij hun huis en auto kwijt en staan ze op de stoep bij hun Colombiaanse huishoudster die hen in de armen sluit. Als Ava dan ook nog gedumpt wordt door haar verloofde, is de maat vol en bedenken de dames een plan.


Met behulp van een schattige laborant en een aantrekkelijke advocaat proberen de meiden hun reputatie te redden en te achterhalen wat er nu precies gebeurd is. Zaakwaarnemer Tommy en hun grootste concurrent Fabiella (gespeeld door actrice Anjelica Huston) blijken een gemeen spel te spelen. Doordat de dames hun realiteitszin al lang kwijtgeraakt zijn, komen ze in allerlei hachelijke avonturen terecht.

Afbeelding verwijderd door redactie

Material Girls (het gelijknamige nummer wordt door de zusjes Duff gezongen in de openingsscène) is een echte meidenfilm. Dus vrijdagavond op de bank met je vriendinnen en een drankje erbij. Je hoeft er niet bij na te denken, want na de eerste vijf minuten weet je al wat er de resterende anderhalf uur gaat gebeuren. De dames Marchetta vertonen veel gelijkenissen met de zusjes Hilton, maar dat zal wel puur toeval zijn. Mijn geld zou ik er niet aan uitgeven, maar als je de dvd tegenkomt in de schappen van de videotheek, en je bent in de stemming voor een leuke meidenavond, is het een vermakelijke film.

Material Girls
Met o.a. Hilary en Haylie Duff
Tijd: 96 minuten
Uitgebracht door Bridge Entertainment Group
Adviesprijs: 11,49 euro
Adviesleeftijd: alle leeftijden

Bestel goedkoper online!

Material Girls
Anjelica Huston