Een gesprekje met Dennis...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dennis heet eigenlijk Denise van Donselaar, een 23-jarige zangeres uit Haarlem die op het punt staat om voorgoed door te breken in de Nederlandse muziekscene. Haar cd 'Her name is Dennis' ligt dus nu in de winkels en er zijn inmiddels al twee singles van uitgebracht. Vrouw.nl was benieuwd wat Dennis zelf van haar succes vindt...

Je eerste échte cd ligt nu in de winkel. Spannend hè!?

Ja, als het goed is wel, vanaf vandaag officieel. Maar dat is volgens mij nog niet overal zo, want een collegaatje was vandaag in een bepaalde muziekzaak geweest, die hem nog niet had, maar andere hadden hem ook weer wel. Dus hij is al wel te koop ja en ik vind het echt onwijs spannend!

Even vanaf het begin. Je bent al vroeg begonnen met zingen en pianolessen.
Heb je in die tijd ook met zangwedstrijden meegedaan?

Doordat mijn ouders een geluidsstudio aan huis hadden - waar ik in aanraking kwam met muziek, bands en muzikanten - heb ik daar mijn eerste klusje gedaan: meezingen als achtergrondzangeres. Ook deed ik mee aan zangwedstrijden en op de middelbare school enzo. En dat is eigenlijk op dezelfde manier doorgegaan...

Op een gegeven moment ben je in Amerika gaan werken met kansarme kinderen. Is dat vanuit een organisatie gegaan of ben je zelf op het idee gekomen om dat een tijdje te gaan doen?

Het was eigenlijk een soort van samenloop van omstandigheden. Ik wilde zelf altijd al eens graag naar Amerika. Omdat het een land is waar veel gebeurt en ook op muzikaal gebied, dus dat trok me eigenlijk altijd al. Ik deed toen een toeristische opleiding, want tja, je moet toch naar school. Maar eigenlijk wilde ik niet naar school en toen heb ik voor deze opleiding gekozen. Aan het eind van de opleiding moest je ook stage lopen en toen kon ik - via een organisatie die wereldwijd mensen plaatst - die stage in Amerika doen, dus daar heb ik toen meteen gebruik van gemaakt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het heeft enorm veel indruk op je gemaakt las ik in je biografie, in welke zin?

Ik heb drie à vier maanden in Amerika gezeten, waar ik werkte met heel arme kinderen. Wat voor mij een beetje een 'eye-opener' was zeg maar, was dat die kinderen al heel erg blij waren met schoolboeken bijvoorbeeld, terwijl ik dat juist weer iets normaals vond. Dat zijn dus van die kleine dingen die je doen beseffen, dat heel veel dingen zo snel als vanzelfsprekend worden genomen en dat is niet altijd goed.
Als je bijvoorbeeld ergens talent voor hebt, dan vind ik dat je dan bijna verplicht bent om daar iets mee te doen. Ik zong in die tijd dus wel al, maar nam het allemaal niet zo bijzonder serieus. Die kinderen hadden ook talenten, maar weinig mogelijkheden, terwijl ik alle mogelijkheden had om me te ontwikkelen en ik deed er weinig tot niets mee. Eenmaal terug in Nederland kreeg ik ook nog een auto-ongeluk. Dat deed mij nog meer deed beseffen dat je eigenlijk maar één leven hebt en dat je daar dan echt iets van moet maken!

Aan wie heb jij je succes het meest te danken?

Aan de TMF-kweekvijver! Ik was wel bezig met liedjes schrijven en bezig in het proces van de plaat die vandaag dus is uitgekomen. Ik heb wat muziek ingezonden en zij hebben mij uiteindelijk uitgekozen. Iedereen kan liedjes opsturen naar TMF, ondersteund met fotomateriaal, en dat komt dan in de grote pot terecht. En dan gaan zij kijken wie ze goed vinden en daar komt dan een top-3 uit. En dan kiezen iemand voor een bepaalde maand, dan mag je een videoclip opnemen en die wordt dan een maand lang op TMF gedraaid. Het is echt een supergoed initiatief! Want er zijn sowieso veel goede zangers en zangeressen, die gewoon niet door die 'eerste laag' heen komen. Zo krijg je toch de kans om met je clip op televisie te komen en jezelf te presenteren, zo van "Kijk, hallo hier ben ik!".

Afbeelding verwijderd door redactie

Is de Essent Award die je gewonnen hebt ook een gevolg van de TMF Kweekvijver?

Door TMF kwam ik dus met mijn kop op televisie. Ik weet niet zeker of de mensen van Essent mij daardoor gespot hebben, maar het heeft denk ik wel met elkaar te maken gehad.

De aankomende periode zal je het waarschijnlijk erg druk krijgen. Wat staat er zo onder andere op je agenda?

Ehm, dat is een goeie vraag... Ik heb nooit echt een goede agenda in mijn hoofd, haha! Ja, ik ben heel slecht met dingen te onthouden. Even denken hoor... Daar is nog niet zo heel veel over bekend, maar er komt een derde single uit, waar we druk mee bezig zijn. En ik ben ook op zoek naar een nieuwe compagnon om mee te schrijven, want ik wil graag weer aan nieuwe liedjes beginnen.

Zoek je dan in Nederland of ook daarbuiten?

Nou ja, waar vandaan maakt eigenlijk niet zo gek veel uit. Het gaat me er voornamelijk om dat het met die persoon klikt. Ik kan nog zoveel mensen tegenkomen, dat gaan we even uitzoeken nog - samen met de platenmaatschappij - dus we moeten nog even zien wat daar uit komt. Oh, en ik hoop ook dat we een klein tourtje kunnen doen van de zomer, dat zou wel leuk zijn! Er staat in ieder geval nog niets vast ofzo...

Afbeelding verwijderd door redactie

Wat zijn jouw toekomstplannen? Denk je groot of denk je klein?

Ja, dat is grappig. Ik dacht vroeger toch wel op zijn aller-allergrootst, maar naarmate ik meer zie en meer meemaak, wordt dat steeds kleiner, omdat ik steeds realistischer word natuurlijk. Maar Europees succes lijkt me sowieso waanzinnig en ja, als het in Amerika zou kúnnen, als de mensen daar mijn muziek ook goed vinden, dan kan dat er natuurlijk ook wel nog bij! Maar ik moet wel reëel blijven, dus niet lukraak gaan rondgillen dat de hele wereld de cd wel leuk zal vinden, want dat is gewoon niet zo!

Wat kunnen we maandagavond verwachten bij je cd-release?

In ieder geval een vette show en ik hoop vooral dat het een goed gezellig feestje wordt. Er komen ook wat mensen uit de muziekindustrie en ik perform lekker wat, maar ik hoop gewoon dat iedereen het leuk met elkaar heeft en dat mijn optreden goed gaat. Het zou fijn zijn als iedereen daarna thuis komt, in bed gaat liggen en bij zichzelf denkt: "Hey, dat was een feestje dat ik niet had willen missen!"

Op haar eigen website This is Dennis.com zijn haar nummers 'No can do' en 'Today' te beluisteren.
Klik hier door naar de cd-recensie: A girl named Dennis.