Musical to the Max!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

MUSICAL TO THE MAX voert het publiek langs bijzondere mijlpalen van de internationale en Nederlandse musicalgeschiedenis. Musical to the Max van Opus One wordt uitgevoerd in het tempo van nu.

Musicalsterren met jaren ervaring nemen deel aan dit heuse musical-concert. Tony Neef (Miss Saigon, Titanic, Chicago en op dit moment Shhh...it happens), Joke de Kruijf (Phantom of the Opera, Telkens weer het dorp en Rocky over the Rainbow) zingen zij aan zij met Maaike Widdershoven (West Side Story en Sound of Music), Brigitte Nijman (Evita en Pietje Bell) en Frans Schraven (Jungle Boek en De Klokkenluider van de Notre Dame).

De muzikale begeleiding is in handen van Edwin Schimscheimer, die de afgelopen jaren naam heeft gemaakt als arrangeur muzikaal leider van vele theaterproducties. De regie is in handen van de Amerikaanse musicalregisseur John Yost die, sinds zijn regie van de legendarische eerste editie van Cats in 1987 in Nederland een vaste werkplek heeft gevonden.

Afbeelding verwijderd door redactie

De show begint direct lekker. De muziek knalt erin en ze beginnen met een medley waarbij ze allen op het podium staan. Dit komt daarna niet vaak meer voor, aangezien ze allen enkele nummers voor hun rekening nemen, al dan niet in duetten.

In de week voor de première waren er berichten dat alle vijf de hoofdrolspelers ziek waren en een aantal van hen mochten zelfs niet zingen tot aan de show. Of dit ermee te maken had of niet, na het knallende begin daalde het niveau. Niet van allemaal overigens, maar Brigitte Nijman en Frans Schraven waren duidelijk nog niet over hun griepaanval heen. Noten werden niet, of net aan, gehaald wat niet ten goede kwam van de uitvoering van het nummer. Maar gelukkig waren 'ouwe rotten in het vak' Tony Neef en Joke de Kruijf wel bij stem en zongen de sterren van de hemel.

Afbeelding verwijderd door redactie

Na de pauze was iedereen warm gezongen en werd het allemaal een stuk leuker om naar te kijken, maar vooral om naar te luisteren. Ik genoot van Joke's uitvoering van Herinnering uit de musical Cats en hilarisch waren alle vijf als kleine kinderen in het kinderen voor kaartjes-showblok.

Ik vermoed dat de gezondheid van de zangers en zangeressen ermee te maken had dat Musical to the Max wat traag op gang kwam, maar het is absoluut een vermakelijke show. Prachtige nummers, bekend en onbekend, op soms verrassende wijze neergezet. Mooie overgangen, met persoonlijke verhalen van de sterren tussendoor. Als je van musicals houdt, dan moet je er zeker een kijkje gaan nemen!

Musical to the Max speelt nog tot 23 januari 2008 in theaters door heel Nederland. Voor de speellijst, toegangsprijzen en meer informatie check de website.