Indrukwekkende strijd tegen water

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De dvd-box Beeld van Nederland - Strijd tegen het water bevat zes prachtige dvd's. Samen vormen ze een uniek document over de strijd tegen het water. Deze keer krijgen we niet alleen beelden van de watersnood in 1953 te zien, maar ook van de Deltawerken, inpoldering, Zuiderzeewerken en Afsluitdijk. Ook de overstromingen van de diverse rivieren die ons land hebben geteisterd, zijn in beeld gebracht.

Gefascineerd heb ik alle dvd's bekeken. Natuurlijk leer je op de middelbare school van alles over Nederland en de vernietigende kracht van water, maar heel wat informatie krijgen we ook niet. Wist jij bijvoorbeeld dat niet alleen Zeeland getroffen werd door de watersnoodramp van 1953, maar ook Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland en de schiereilanden?

De box bevat een unieke mix van informatie. Heerlijk voor echte geschiedenisfans, maar ook fascinerend voor de liefhebber van de bijzondere waterwerken in Nederland. Het is geweldig om te zien hoe ze bijvoorbeeld een dijk aanleggen bij Veere met caissons. De films zijn niet door de minste gemaakt, zo bevat de dvd-box De stem van het water van Bert Haanstra. Deze film laat de veelzijdige en veelvoudige fascinatie van de Nederlander voor het water zien. Andere bekende cineasten, zoals Anton van Munsten en Herman van der Horst, hebben hun bijdrage ook geleverd. Liefhebbers van historische documentaires zullen hier van smullen.

Beeld van Nederland - Strijd tegen het water is echt een aanrader. Een schitterend document, waar je tijdens het kijken ook echt iets van opsteekt.


Beeld Van Nederland - Strijd Tegen Het Water

Speelduur: circa 506 minuten
Uitgebracht door: Strengholt Multimedia