Alicia Keys gooit d'r haar los!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het nieuwe album is anders, behoorlijk anders zelfs, maar nog steeds duidelijk Alicia Keys. Werden Songs in a minor en Diary of Alicia Keys vooral gekenmerkt door haar pianospel en R&B-loopjes, tegenwoordig is ze duidelijk veelzijdiger. Zo zijn er op As I am verschillende instrumenten te horen en de songs lijken eerder pure soul of zelfs rockballads. Dat komt onder andere doordat ze deze keer heeft samengewerkt met bekende liedjesschrijvers als John Mayer, die zelf wereldberoemd is geworden met softe, alternatieve gitaarpop. Ook werd ze geholpen door Linda Perry, die we nog kennen van de rockband 4 Non Blondes.

De eerste single van het album, No one, is de laatste tijd steeds vaker te horen op de radio, want langzamerhand wordt 'ie door steeds meer zenders opgepikt. Veel mensen moeten blijkbaar even wennen aan de aparte sound van dit nummer en eerlijk gezegd vinden wij dat gelden voor het hele album. Als je As I am een paar keer beluistert, gaan de songs steeds beter klinken en voordat je het weet wil je deze cd niet meer uit je cd-speler halen! Onze favorieten zijn Superwoman, Lesson learned en de prachtige ballad Sure looks good to me, maar het zijn in feite allemaal prachtige nummers.

Zelf zou ze haar nieuwe stijl omschrijven als 'Janis Joplin meets Aretha Franklin', maar wij vermoeden dat de platenbazen deze grote namen erbij hebben gehaald. Alicia zelf is namelijk altijd erg bescheiden, dat bewees ze wel tijdens haar laatste bezoek aan de Oprah Winfrey-show, waarin ze vertelde over haar hulpprojecten in Afrika.

Ja, ze heeft de afgelopen paar jaar niet stilgezeten, want naast haar werk voor goede doelen schitterde ze ook in een paar films. Ook heeft ze haar uiterlijk veranderd. Het ingevlochten haar is vervangen door een wapperende bos, is te zien op de foto's in het cd-boekje. Zover hoef je echter niet eens te kijken, want de foto op de voorkant van het album zegt al genoeg: het pianomeisje is veranderd in een heuse souldiva. Go, go, go Alicia!



As I Am
Alicia Keys

Label: http://www.jrecords.com/