Back to the forgotten nineties

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Bij het horen van de eerste tonen van Everybody Dance Now ga ik terug in de tijd. Nu is dat voor mij - als 22-jarige - niet zo heel ver, maar het is toch leuk om de nummers weer te horen vanaf het moment dat ik geïnteresseerd begon te raken in muziek. Als ik terugdenk aan die tijd komen namen zoals 2 Unlimited, 2 Brothers On The 4th Floor en T-Spoon naar boven. Deze namen zijn dan ook allemaal terug te vinden op de drie cd's.

Zat jij ook altijd voor de radio met je vinger bij de opnameknop te wachten, totdat je favoriete nummer voorbij kwam? En ben je deze tot op heden eigenlijk nog niet tegengekomen op verzamelcd's? Everybody Dance Now is een nieuw initiatief, waarvoor al deze zogenaamde 'vergeten' nummers op een verzamelbox zijn gezet, zodat je ze in een klap allemaal kunt toevoegen aan je collectie. Ken je Gala nog? Of Doop met dat leuke deuntje? En vergeet Right Said Fred niet!

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
Sash, Urban Cookie Collective, 2 Unlimited en T-Spoon

De jaren negentig stonden vooral in het teken van de opkomst van house en alle vertakkingen. Mellow house, happy hardcore en dance stonden volop in de hitlijsten en de ene na de andere grote hit was een feit. Denk aan Saturday Night van Whigfield, Power of American Natives van Dance 2 Trance en Double Vision met Knockin'.

Volgens het persbericht geeft Everybody Dance Now een nostalgisch gevoel bij iedereen die in de jaren negentig is opgegroeid. Bij mij is dat zeker zo. De Urban Cookie Collective met The key, the secret, Loona met Bailando, Marky Mark & The Funky Bunch met Good Vibrations en Technotronic met Pump up the jam nemen mij mee terug naar mijn schooltijd en de herinneringen van toen.

Everybody Dance Now zit vol met vergeten hits van de jaren negentig en laat je verrassen door de platenkennis die je dacht weggestopt te hebben. Een musthave voor iedereen die nog wel eens droomt over de jaren negentig.

Afbeelding verwijderd door redactie


Everybody Dance Now
Various Artists (3CD)

Label: Be Yourself Music