Voor homojongeren én twijfelaars!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
OUT!

is het eerste informatieve boek voor homojongeren (en twijfelaars). In dit boek vertellen psychologe/seksuologe Sanderijn van der Doef en journalist Bas Maliepaard wat je te wachten staat als je denkt dat je homo of bi bent. Leuke dingen als zoenen en seks, maar ook minder leuke dingen, zoals je coming out, worden beschreven. En dat alles op een vlotte manier die de jonge lezer aanspreekt. Mét grappige illustraties van striptekenaar Floor de Goede, ook wel bekend als Flo.

Dit boek bevat niet alleen handige tips voor jongeren. Voor ouders is dit ook een aanrader. Als je dit boek leest, zul je je kind beter begrijpen. Als het in je boekenkast staat, zal je zoon of dochter het ook sneller gaan lezen. Het onderwerp haal je zo ook uit de taboesfeer, want voor pubers is het nog steeds niet makkelijk om voor hun seksualiteit uit te komen.

Naast al deze handige informatie kun je in OUT! ook leuke interviews lezen met bekende homoseksuele Nederlanders en Vlamingen. Zo vertellen Winfried Baijens (NOS Journaal op 3), Barry Paf (Radio 538), Yasmine (zangeres), Wim de Vilder (Het VRT Journaal) en Sarah Bettens (zangeres) over hun geaardheid. Zo kwam Winfried op zijn verjaardag uit de kast, Barry Paf nam daar een week vrij voor. Hij moest na de eerste keer zoenen met een jongen huilen van opluchting. De interviews met jongeren zijn al net zo openhartig.

OUT! is echt een aanrader. Wil je alvast meer weten, neem dan een kijkje op www.outhetboek.nl Op deze site krijgen homojongeren en twijfelaars al erg veel informatie. Zo staan er diverse handige adressen op de site, bijvoorbeeld van het COC. Maar ook verenigingen en websites voor ouders, zoals van SLOW (Stichting Landelijke Overlegwerkgroepen ouders van homoseksuele kinderen).



Out !
Sanderijn van der Doef & Maliepaard, B.

207 bladzijden
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789085681731