Oh Shakira, Shakira

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Shakira werd op 2 februari 1977 geboren in Barranquilla, Colombia, als Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Al op jonge leeftijd was zij bekend in de Latijns-Amerikaanse popmuziek. Haar wereldwijde succes kwam pas in 2001 na het uitbrengen van haar Engelstalige album Laundry Service. Sindsdien is ze niet alleen zeer actief als zangeres, muzikant en muziekschrijfster, maar ook als producer en actrice. Met meer dan 50 miljoen verkochte platen wereldwijd is Shakira de best verkopende Colombiaanse artiest aller tijden.

Haar Oral Fixation Tour is ze in 2006 gestart om haar in 2005 verschenen albums Fijacion Oral Vol. 1 en Oral Fixation Vol. 2 te promoten. Een jaar daarna zijn deze twee albums uitgebracht als één compilatiealbum: Oral Fixation Vol. 1 & 2. Voor dit concert deed ze meer dan 140 steden aan, en ook Nederland mocht zich vergapen aan deze Colombiaanse schone. Shakira had tevens de choreografie van deze show in handen en ook bij het ontwerpen van het podium - in samenwerking met de ontwerper Jaume de Laiguana - had ze een vinger in de pap.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het concert bevat veel nummers van eerder genoemde albums, maar natuurlijk ook enkele andere hits zoals La Tortura (featuring Alejandro Sanz) en Whenever, Wherever. Bijna alle nummers die ze ten gehore brengt zijn Spaanstalig, maar het zeer gemêleerde publiek zingt alles luidkeels mee. Shakira zingt zelf ook de sterren van de hemel met haar unieke stem, waarin een heel apart timbre te horen is. Daardoor lijkt het alsof ze soms niet toonvast is, maar er is verder geen enkele valse noot te horen, ook niet wanneer zij danst. En ze is een zeer goede danseres. In schaarse kleding, die ze samen met Roberto Cavalli heeft ontworpen, beweegt Shakira soepel als een kat over het podium. Ze danst uitdagend langs de paal van haar microfoonstandaard, laat haar unieke buikdanstechnieken zien en het publiek loves it!

Dat ze ook een goede instrumentalist is, bewijst ze door zelf gitaar te spelen bij de nummers Don't Bother en Inevitable en zelfs de harmonica bij het nummer Te Dejo Madrid. Wanneer ze bij het nummer La Pared verschijnt in een schitterende rode jurk en dan heel gevoelig begint te zingen, ben ik helemaal verkocht. Shakira is een rasartieste met een groot hart voor muziek. Met deze dvd vol bonus features én met een extra cd met enkele tracks heeft ze dat nog maar eens bewezen!


Shakira - Oral Fixation Tour

Speelduur: 100 minuten (1 dvd + 1 cd)
EAN: 0886970582599