Botox, kleding en moorden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Moordwijven

gaat over de drie miljonairsvrouwen Kitty (Bracha van Doesburgh), Estelle (Hadewych Minis) en Nicolette (Sanne Wallis de Vries). De dames hebben een luxe en zorgeloos leven. Het enige waar zij zich druk om maken is het ouder worden. Maar ook dat is in feite geen probleem, aangezien zij met regelmaat de plastisch chirurg bezoeken om het één en ander bij te laten schaven en strak te trekken. De creditcard van manlief wordt ook in de PC Hooft moeiteloos uit de portefeuille getoverd en de dames hullen zich graag in de mooiste creaties, waarvoor Addy van den Krommenacker overigens zijn medewerking verleende. Eigenlijk hebben de vrouwen maar één echt probleem: hun overspelige mannen. Kitty vermoedt dat haar echtgenoot vreemdgaat en aangezien ze niet in gemeenschap van goederen is getrouwd blijft er maar één oplossing over: moord.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Toch vindt Estelle dat dit niet zomaar kan. Voordat ze tot de daad overgaan, moet Kitty eerst punten van een gedegen overspellijst afstrepen. Als dan 'alles' erop wijst dat haar man inderdaad vreemdgaat, reizen zij af naar de Amsterdamse wallen. Daar móet een huurmoordenaar te vinden zijn, die het klusje voor hen wil klaren. Maar dat blijkt toch nog niet zo makkelijk als de dames hadden gedacht, met alle gevolgen van dien.

Afbeelding verwijderd door redactie

Moordwijven

is absoluut een vermakelijke film. De stijl is er één typisch van Dick Maas: zeer cartoonesk en uitvergroot. Niet alleen zijn de drie vrouwen karikaturen, maar ook de kleuren en manier van filmen zijn fel aangezet en overdreven. De humor is plat en voor iedereen toegankelijk. Een grap zal dan ook niemand ontgaan. Toch worden de typetjes en vooral het enorme stereotyperen op een gegeven moment wat vermoeiend. Desalniettemin blijft dit een leuke film voor iedere Maas-fan, maar Moordwijven zal naar mijn idee het succes van Flodder niet kunnen evenaren.

Afbeelding verwijderd door redactie
Moordwijven
Speeltijd: 100 minuten
Adviesleeftijd: 12 jaar
Vanaf 20 december in de bioscoop