Idols: Becoming a Finalist

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Bas

(19), woont als vrijgezel in Breda, in een appartement boven de muziekschool van zijn ouders. Hij zit in het tweede jaar van het conservatorium en loopt momenteel stage bij een muziekschool. Je kunt dus wel stellen dat Bas is opgegroeid met muziek. Hij is leadzanger van de pop-funk-coverband More, maar speelt ook gitaar, drums en piano. Bas heeft ook een poging gewaagd bij de audities van de musical Tarzan, maar daar is hij helaas niet ver gekomen. In ieder geval heeft hij zich bij de laatste tien finalisten geplaatst, bij het inmiddels vierde seizoen van Idols. Bas is goed te spreken over de jury, ondanks dat de kritieken heftig kunnen zijn. Zijn mooiste Idols-moment was de live show waarin hij zich plaatste voor de finale maar zingen terwijl er danseressen om hem heen dwarrelden vond hij ook super leuk.

Nikki (21), komt uit Sint-Oedenrode en woont thuis bij haar ouders, broertje en zusje. Ze heeft echt een internationale achtergrond, met een Australische moeder en een Canadese vader. Van haar vierde tot haar tiende jaar heeft ze in Australië gewoond. Voor de kost geeft Nikki parttime snowboardles en werkt als webbeheerder bij een grote vleeshandel. Audities zijn haar niet vreemd, want ze heeft er al vele achter de rug voor talentenjachten en bandjes. Naast het zingen in een discoband laat ze haar stem ook klinken in het gospelkoor Inside Out. Met dit koor heeft ze samengewerkt met Ali B en Kees ten Dam. Nikki's idolen zijn Stevie Wonder, Aretha Franklin en Michael Jackson. Maar voor een cover zou ze kiezen voor het fantastische nummer Weak as I am van Skunk Anansie. Nikki zou dolgraag een keer naar Oeganda willen gaan om haar pleegbroertje te bezoeken. Haar ouders hebben zich een aantal jaren geleden ontfermd over een jongetje via World Vision, een internationale christelijke hulporganisatie. Als ze op dit moment haar stem zou moeten uitbrengen op een van de medefinalisten, zou deze naar Charlene gaan.

Nathalie (25), is geboren in Kongo en woont nu in Rotterdam. Tot voor kort werkte ze fulltime bij de computerhelpdesk op Schiphol. Het podium is voor Nathalie bekend terrein, want elke zondag zingt ze in een koor. Maar ook op de planken heeft ze de nodige ervaring opgedaan door in de rol te kruipen van Missie Mommears in de Nederlandse theaterversie van Dreamgirls. Het favoriete Idols-moment is voor deze black beauty absoluut het tripje naar Disneyland Parijs. Mocht Nathalie iets aan zichzelf kunnen veranderen, dan zou ze haar buikje weg willen toveren. Haar idool is Beyoncé maar mocht ze een cover op cd uit mogen brengen, dan kiest ze toch voor R.E.S.P.E.C.T van Aretha Franklin. Dat Nathalie gezien wordt als hysterisch, doet haar niet zoveel. Want, zegt ze, de mensen kennen mij niet en zien alleen een momentopname. Ze hebben geen flauw idee wat voor storm van emoties er door me heen gaat nu ik met Idols meedoe. Haar doelstelling is duidelijk: Nathalie heeft een one-way-ticket voor Idols, want ze gaat alles op alles zetten om hét idool van deze vierde editie te worden. Ben je in Rotterdam, loop dan eens een Burger King binnen, want de kans is groot dat je deze diva in de dop daar aantreft. Dat ze een van de favorieten van het publiek én jury is (Gordon gaf haar tijdens de liveshow zelfs een staande ovatie), is met zo'n dijk van een stem niet verwonderlijk.


Bas - Nikki - Nathalie

Tiffany

(20), woont in Westervoort, maar komt oorspronkelijk uit Tilburg. Zij is kapster, maar met een componerende gitarist en bandlid als vader, is het niet verwonderlijk dat ook Tiffany in de muziekwereld terecht is gekomen. Drie jaar geleden heeft ze zelfs meegedaan aan het Nationale Songfestival met het liedje Tomorrow, dat ze samen met haar vader heeft geschreven. Uiteindelijk is ze vierde geworden. Na deze ervaring heeft ze het zingen op een laag pitje gezet, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu wil ze zelfs van zingen haar beroep maken. De laatste theaterdag van Idols zal zij niet snel vergeten. Ondanks dat ze toch door mocht naar de live show, zat Tiffany er helemaal doorheen. Het zingen van een duet met Alain Clark staat hoog op haar verlanglijstje en als ze een cover uit zou mogen brengen, zal het beslist iets van Brian McKnight of Stevie Wonder zijn. Tiffany mag dan wel de kleinste zijn van het hele stel, maar haar lengte doet niets af aan haar doortastendheid. Zo zal ze alles op alles zetten om Idols te winnen en ze weet nu al dat ze in tegenstelling tot de vorige Idols-winnaars, zeker niet in een musical terecht zal komen. Afgelopen zaterdag was Tiffany helemaal in tranen omdat haar liefje Ollie, Idols moest verlaten.

Asnat (26), woont nog lekker bij haar ouders thuis in Appingedam en is van Molukse afkomst. Op dit moment is haar deelname aan Idols het belangrijkste in haar leven. Hierdoor is er geen ruimte voor andere werkzaamheden of studie. Ook Asnat komt uit een muzikale familie. Zo zingen ook haar moeder en zus en is haar vader bassist. Toen ze drie jaar was, begon ze met playbacken en op haar elfde jaar werd ze lid van een gospelkoor. Tot op heden zingt ze daar nog steeds en treedt wekelijks op in de kerk. Vanaf haar vijftiende jaar zingt ze met haar vader en zus in een familieband met een Indonesisch, Engelse en Nederlands repertoire. Asnat's idolen zijn Beyoncé, Rihanna, Christina Aguilera en Aretha Franklin. Maar een duet zou ze graag willen zingen met de Nederlandse zanger Braze. Als ze een dag in de huid van iemand anders zou kunnen kruipen, dan zou ze kiezen voor Oprah Winfrey. De jury van Idols is in ieder geval onder de indruk van haar prachtige stemgeluid en ze zal alles op alles zetten om de nieuwe Idol te worden.

Neil (17), woont met zijn ouders en zijn drie broers en zusjes sinds kort in Duitsland. Als hij in Nederland moet zijn, logeert hij regelmatig bij vrienden van de familie in Groningen. Neil volgt de MBO Detailhandel opleiding en momenteel gaat hij één dag per week naar school. De rest van de week werkt hij bij een juwelier. De trouwe kijkers van Idols weten dat hij uit een muzikale familie komt, met als drijvende kracht natuurlijk vader Hendriks. Neil is fan van James Morrison en Michael Bublé, maar zou dolgraag een keer een duet willen zingen met Celine Dion. Zijn grote Idols-moment is de theaterronde geweest die volgens Gordon dramatisch was, maar hij mocht toch door naar de live show. Naast zingen heeft Neil als hobby's voetballen en uitgaan en daarnaast doe hij ook al twee jaar aan beatboxen. Als Neil op dit moment een stem zou moeten uitbrengen op een van zijn medefinalisten, zou hij kiezen uit Nathalie of Nikki.

Mirjam (17), komt uit het Brabantse Veldhoven en woont sinds een paar maanden bij haar oom en tante. Ze heeft ook nog vier broers en twee zussen. Mirjam zit in 6 VWO en wil graag naar het conservatorium om later als zangdocente aan de slag te gaan. Natuurlijk is haar mooiste Idols moment het krijgen van de Wild Card, waardoor ze nog steeds meedingt naar de hoofdprijs. Ze is fan van India Arie en zou dolgraag een duet willen zingen met Raoul Midon. Verder zal ook Mirjam een rol in een musical niet afslaan en zou ze het leuk vinden om voor één dag koningin Beatrix te zijn. Mirjams stem voor een van haar medefinalisten zou gaan naar Nathalie.


Tiffany - Asnat - Neil - Mirjam

Nigel

(23), komt uit Amersfoort, waar hij op kamers woont. Hij studeert op dit moment aan het conservatorium en heeft een bijbaantje bij de H&M. Ook Nigel heeft drie jaar deel uitgemaakt van een gospelkoor, waar hij veel mee heeft opgetreden. Zo heeft hij opgetreden op de EO-Jongerendag en op het bevrijdingsfestival. Zijn idolen zijn Brian McKnight, John Legend, Beyonce en Trijntje Oosterhuis. Maar een duet met Sharon Kips staat hoog op zijn verlanglijstje. Een rol in een musical ziet Brian niet zitten, maar een avondje stappen met Eddie Murphy des te meer. Het lijkt hem geweldig om voor één dag Oprah Winfrey te zijn.

Pauline (35), woont samen met haar vriend in Arnhem. Ze werkte een tijdje als manager van een uitzendbureau en in een après-ski bar in Frankrijk, waar ze ook zong. Nu is ze op zoek naar iets nieuws. Pauline is opgegroeid in Portugal en was van kleins af aan al bezig met zingen. Ze schrijft ook veel nummers en heeft een leader geschreven voor het programma Uit het leven van Talpa. Ook heeft ze een jingle gemaakt voor Stenders Vroeg en treedt ze regelmatig op met een feestband op grote festivals. Haar idolen zijn Queen en Alison Moyet en verder houdt ze van moderne jazz. Tijdens de theaterronde heeft ze een geheel eigen versie gezongen van Help van The Beatles en deze zou ze graag uit willen brengen op cd. Pauline heeft geen enkele ambitie om in een musical te spelen, maar ze zou het te gek vinden om met collega-Idol Nathalie, een duet te zingen. Om voor één dag Daphne Bunskoek te zijn, lijkt Pauline ook wel interessant.

Charlene (19), woont op kamers in Utrecht, waar ze Communicatie en Informatiewetenschappen studeert aan de universiteit. Haar Indonesische en Nederlandse achtergrond is absoluut muzikaal te noemen. Haar vader speelt piano, haar moeder en twee zussen zingen ook en al haar ooms en tantes bespelen een muziekinstrument. Als kind zong Charlene al op kindercd's mee en sinds haar elfde zit ze bij een gospelkoor, waar ze ook haar vriend heeft leren kennen. Charlene's zangervaring ligt voornamelijk in de christelijke muziekindustrie. Zo heeft ze opgetreden bij het kerstgala van SBS en met Linda Wagenmakers op een EO- Jongerendag. Ook bij Paul de Leeuw heeft ze een keer haar opwachting gemaakt. Haar idolen zijn Yolanda Adams, Mariah Carey en Brian McKnight. Met laatstgenoemde zou ze dolgraag eens een duet willen zingen. Hét Idols-moment van Charlene is toen ze hoorde dat ze door mocht naar de live show en ze vond het publiek toen echt fantastisch. Ze zou best een keer mee willen doen met een musical, maar daar ligt toch niet echt haar ambitie. Voor één dag in de huid kruipen van supermodel Adriana Lima lijkt Charlene wel wat en haar Idols stem zou op dit moment naar Nikki gaan.

Nigel - Pauline - Charlene

Idols 4
zaterdag 20.00 uur RTL 4
zaterdag 21.45 uur RTL 5