Brazilian Jazz 'n Grooves

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In 2003 ging Sensuàl in ons kikkerlandje van start. De band - met als leadzangeres en songwriter Eva Kieboom - brengt Braziliaanse klanken ten gehore. Met hun eerste cd Acústico uit 2004 hadden ze behoorlijk wat succes. Ze mochten spelen op het North Sea Jazzfestival en het Festival Mundial. Bovendien toerden ze met jazz-zanger Wouter Hamel door heel Nederland. Van hem hebben ze dan misschien ook dat extra duwtje gekregen om zich nog meer te focussen op jazz. Hun nieuwe cd Salve, die de band kortgeleden in de Sugar Factory presenteerde, richt zich zo goed als compleet op Braziliaanse Jazz.

Dat een Nederlandse band je zó goed in Braziliaanse sferen weet te brengen, verwacht je niet. Kieboom zingt in het Portugees alsof het haar moedertaal is; het klinkt zuiver, krachtig en bovenal overtuigend. De instrumenten sluiten perfect op de zang aan en zorgen voor een ritmisch geheel. Niet alle nummers op deze cd zijn overigens in het Portugees; een aantal ervan zijn Braziliaans/Engelstalige composities. Bovendien bevat de cd een bewerking van het nummer I can't help it van Stevie Wonder en dat zorgt voor een welkome afwisseling.

Afbeelding verwijderd door redactie

De naam Salve staat voor een ontmoeting met iemand waar je respect voor hebt. De kennismaking met Sensuàl was voor mij absoluut een salve. Ik kende het bandje nog niet, maar verwacht nog veel van ze te zullen gaan horen. De mix van Braziliaanse grooves met jazz en pop is perfect uitgevoerd en overtuigt je direct. Of het nu op de Braziliaanse of Nederlandse stranden is, in elke club past Sensuàl. De nieuwe cd Salve staat wat mij betreft dan ook voor een heerlijk relaxt zomergevoel en helpt je vergeten dat het er buiten nu nog maar grauw uitziet.

Afbeelding verwijderd door redactie


Salve
Sensual

Label: Foreign Media