Beklemmende polderthriller!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Veroordeel me

van Klaas Bond wordt omschreven als een literaire thriller. Helaas heb ik de afgelopen tijd moeten constateren dat zo'n betiteling helemaal niets wil zeggen, maar vol vertrouwen begin ik in dit boek van eigen bodem. De eerste bladzijden beginnen in ieder geval ontzettend spannend. We maken kennis met Anne die in de cel zit, omdat ze iemand heeft vermoord. Maar wie? Dat zal tot het laatste moment spannend blijven én zo hoort het mijn inziens ook.

Dit boek gaat over Anne en haar gezin die een nieuwe start hebben gemaakt na de mysterieuze dood van Chris, hun oudste zoon. Opnieuw beginnen blijkt nog niet zo gemakkelijk. Anne en haar man Steven vervreemden steeds meer van elkaar en hun jongste zoon Lars schreeuwt in stilte om aandacht. Dat ziet Anne niet, zij is te druk met haar nieuwe baan als lerares wiskunde op een middelbare school.

De nieuwe klas van Anne is onhandelbaar. Met name Abdel zorgt voor heel veel spanningen. Hij lijkt Anne zelfs te stalken. Overal waar ze gaat, ziet ze hem. Toch is haar werk nog niet zo vervelend, want daar ziet ze ook haar jongere collega Arend. Tot hem voelt ze zich steeds meer aangetrokken. Haar gevoelens en angsten deelt ze met hem. Maar dat ze het gevaar veel dichter bij huis moet zoeken, vermoed niemand.

Veroordeel me is een echte polderthriller. Klaas Bond, die in 2001 debuteerde met de jeugdroman Gevoelige snaren, weet de lezer het boek in te trekken. Je voelt je verbonden met Anne en fantaseert vanaf de eerste bladzijde over de moord die zij gepleegd heeft. Natuurlijk heb je als lezer je vermoedens over het slachtoffer, maar pas op het eind van het boek wordt het echt duidelijk. Tot dat moment vergeet je de tijd en wil je alleen maar lezen in Veroordeel me.



Veroordeel me
K. Bond

220 bladzijden
Uitgeverij Truth and Dare
ISBN 9789049999049