Ontdek de godinnen in jezelf

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In 'Een vrouw heeft zeven gezichten' kom je erachter dat er zeven soorten vrouwen zijn, gebaseerd op Griekse godinnen. De godinnen worden als archetypen gebruikt en omdat archetypen karakteristiek menselijke gedragswijzen zijn, zijn ze niet tijd- of cultuurgebonden. Ben jij de stoere Artemis, de slimme Athena, de beschouwende Hestia, de loyale Hera, de zorgzame Demeter, de ontvankelijke Persephone of de sensuele Aphrodite? Ik heb het gevoel dat ik allemaal wel ben, maar zodra ik de godinnen beter leer kennen, merk ik dat ik het mis heb.

Iedere godin maakt andere keuzes, heeft een ander temperament, een ander stressgehalte, is anders op de werkvloer, anders met vriendinnen en reageert verschillend op mannen. Aan elke godin is een apart hoofdstuk toegewijd, dus je komt erg veel over hen te weten. Zodra je de kenmerken van de godinnen leest, merk je dat je dichter staat bij de één dan bij de ander. Ik begon mezelf steeds meer te identificeren met de loyale Hera.

Het is interessant om erachter te komen dat in mijn keuzes en beslissingen een bepaald patroon zit. En dat er zoveel karakteristieke overeenkomsten zijn met een godin uit de Griekse mythologie. In het boek is ook een 'godinnentest' opgenomen, die je helpt te ontdekken welke godin het dichtst bij je staat. Als je geïnteresseerd bent in jezelf én in Griekse godinnen, dan is dit het juiste boek!



Een vrouw heeft zeven gezichten
Marlies Brenters

335 bladzijden
Uitgeverij Artemis & co
ISBN 9789047200314