Nieuwe schakel aan carrièreketting Astrid Nijgh

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Misschien zegt de naam Astrid Nijgh je niets. Alhoewel, die achternaam. Inderdaad, Astrid was getrouwd met de bekende tekstschrijver Lennaert Nijgh. Hoewel hun huwelijk maar vijf jaar heeft geduurd, heeft ze altijd zijn achternaam aangehouden. Na haar scheiding ontdekt Astrid dat ze meer voor vrouwen voelt. Toch blijft de samenwerking met haar ex-man op artistiek gebied intact. Ze neemt drie albums op met teksten van hem en voornamelijk eigen muziek. Op haar nieuwste album Tegen het lijf komen dan ook een aantal nummers van hen samen terug.

Astrid zingt al sinds 1970, maar vier jaar later breekt ze pas echt door. Dan bestormt ze de hitparade met Ik doe wat ik doe. Het is nog steeds een klassieker, waarmee ze het boegbeeld wordt voor vrije vrouwen en de homoseksuele gemeenschap. De vrouwenliefde speelt op dit album dan ook nog steeds een rol, bijvoorbeeld in het schitterende duet Mijn mooie vrouw dat ze zingt met Beatrice van der Poel. Maar ook het overlijden van Lennaert Nijgh in 2002, waarmee een eind komt aan een lange vriendschap en samenwerking, zorgt voor inspiratie. In het prachtige Van boord heeft ze haar verdriet van zich afgeschreven.

Op dit moment vinden we Astrid in het theater met haar programma Tegen het lijf, waarin ze haar nummers ook ten gehore brengt. Met haar nieuwe album - waarop de liefhebbers lang hebben moeten wachten, maar niet voor niets - heeft Astrid weer een nieuwe schakel voor haar carrièreketting. Een ketting van opmerkelijke, persoonlijke liederen waar haar levensverhaal in verankerd ligt. Dat is vast één van de redenen waarom dit album zo geweldig klinkt. Deze vrouw zingt echt met gevoel. Alle tonen komen recht uit haar ziel. Nee, Jan Rot heeft geen woord te veel gezegd in zijn voorwoord!

Ga voor meer informatie naar www.astridnijgh.nl Op deze site kun je ook zien wanneer Astrid met haar programma Tegen het lijf in de theaters staat.




Tegen Het Lijf
Astrid Nijgh

Uitgebracht door APM Entertainment