Slimme combi voor vrouwen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met een deeltijdbaan die kan worden gecombineerd met een gezinsleven het gelukkigst zijn. Geen wonder dus dat vrouwen steeds vaker kiezen voor 'een eigen zaak' waar ze niet fulltime mee bezig hoeven zijn. Het parttime ondernemerschap biedt de mogelijkheid om je eigen werktijden te kiezen, verlof te nemen wanneer het je uitkomt en niet fulltime met werken bezig te zijn. Parttime ondernemers kiezen voor vrijheid: 'vrijheid om het werk te doen dat je wilt doen, op de tijden dat jij dat wilt en op de manier die jij het beste vindt', schrijft Arlette van Dort in Van 10 tot 2 BV: de verleiding van parttime ondernemen voor vrouwen.

Parttime ondernemers zijn niet getrouwd met hun werk, want ze hebben meer dan een eigen business. De kunst is om een balans te vinden tussen een bedrijf dat voldoende geld en voldoening oplevert en werk dat het toelaat om bij belangrijke privémomenten vrij te nemen. Met Van 10 tot 2 BV kan je deze kunst leren, want Arlette van Dort zet uiterst to the point uiteen hoe je een bedrijf opzet en tegelijkertijd werk en privé slim combineert.

Alle stappen die je moet nemen op weg naar een eigen onderneming komen aan bod. Denk aan prangende kwesties zoals het bedenken in welke tak van sport je wilt gaan ondernemen, hoe je een ondernemingsplan schrijft, welke praktische zaken je moet regelen (zoals een werkplek en belastingen), hoe je het beste kunt netwerken en wat er bij acquisitie komt kijken. Het laatste hoofdstuk gaat over een thema dat veel vrouwen zal aanspreken: je eigen grenzen stellen, realistisch plannen en de parttime tijdsbesteding bewaken. En Van Dort deinst er ook niet voor terug om het te hebben over hersenkrakers zoals: hoe blijf je plezier houden in je werk? Hoe kan je voorkomen dat je teveel van jezelf gaat eisen? Hoe kan je creatief denken stimuleren?

De hoofdstukken vol met tips, trucs en referenties worden afgewisseld met verhalen over ondernemende vrouwen die gepassioneerd met hun bedrijf bezig zijn, maar voor wie werken niet het enige zaligmakende is. Dat maakt Van 10 tot 2 BV niet alleen een praktijkgericht, maar ook prettig leesbaar boek, dat inspiratie biedt aan iedereen die wel eens droomt van een eigen onderneming en een kortere werkweek.

Hoewel Van 10 tot 2 BV in algemene zin over parttime ondernemerschap voor vrouwen gaat, zijn de besproken voorbeelden vooral gericht op vrouwen met kinderen. Zo heeft maar één van de geïnterviewde ondernemers geen kinderen. Gelukkig zijn de tips, cases en praktische handreikingen nuttig voor vrouwen met én zonder gezin. En is er dus geen enkel excuus meer om niet aan de slag te gaan met die droombaan…

Afbeelding verwijderd door redactie


Van 10 tot 2 BV
de verleiding van parttime ondernemen voor vrouwen
Arlette van Dort

152 bladzijden
Uitgeverij: Haystack
ISBN: 9077881298