'Superdieet' past in ieder leven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Samenwerken met je lichaam in plaats van ertegen te vechten - daar draait het in Weg met de weegschaal om. Leer het geheim van goed met eten omgaan, stop de strijd met jezelf en geniet van eten zonder stress of regels. Na al die manieren om af te vallen waarbij je punten en calorieën moest tellen, klinkt dit wel erg relaxt. Ik schreef dit eerder al in de recensie van haar vorige boek, maar sta hier nog steeds achter als ik het 12-weken stappenplan van Het Weg met de Weegschaal Superdieet doorneem.

Als ik het dieet kort moet samenvatten, doe ik dat met woorden als simpel, gezond, gevarieerd, blijvend. Met het 12-weken stappenplan verander je namelijk ongemerkt en voorgoed je eet- en leefpatroon. Op die manier zul je vanzelf gewicht verliezen, tenslotte ben je nu niet voor niets te zwaar. Het gaat om kleine veranderingen waar je echt alle calorieën niet voor hoeft te tellen. Natuurlijk ontdek je pas gaandeweg wat de beste aanpak voor jou is, maar als je naar je lichaam luistert zal het je lukken.

De lezer leert ook iets van dit boek, bijvoorbeeld jezelf motiveren om gezonde keuzes te maken, altijd het juiste eten bij de hand te hebben, te genieten van gezond eten, moeiteloos voldoende te bewegen en tijdig te ontspannen. Niets is verboden. Jij volgt dit dieet gewoon op jou manier. En heb je hulp nodig? Dan kun je naar www.hetsuperdieet.nl Op deze site krijg je gratis ondersteuning via e-mail en de website.

Dit dieet lijkt mij in ieder geval een stuk prettiger dan dat van Sonja Bakker en consorten. Maar of je daadwerkelijk ook zoveel gewicht kan verliezen op gezonde wijze, kun je natuurlijk alleen maar zelf testen in de praktijk. Als ik het boek lees kan ik alleen concluderen, dat deze manier mét al die lekkere gerechten en aandacht voor beweging en ontspanning, een succes kan worden. Wie weet gooit straks iedereen zijn weegschaal weg!



Het weg met de weegschaal superdieet
Meijke van Herwijnen

224 bladzijden
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789027465498