Feel that Latin Beat!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Salsa

Het festival was ingedeeld in vier areas met elk een eigen Latin-stijl. De cd heeft hiervan drie categorieën overgenomen: Salsa, Latin House en Latin Eclectic. Deze stijlen staan elk op een eigen cd en zijn gemixt door de DJ’s van het festival. De salsa-cd is van de hand van DJ Mauri. Zijn stijl varieert van New York Salsa-Dura tot Cuba Timba en 50's en 60's Mambo. Het meest kenmerkend voor deze cd zijn toch wel de authentieke salsa-klanken. Doe je ogen dicht en je waant je op de dansvloer van een Cubaanse club.

Latin House

Wie van wat pittigere muziek houdt, zal zich kunnen uitleven met de Latin House-cd. Deze cd is samengesteld en gemixt door D-Rashid en Rishi Bass. Deze twee DJ's en producers vormen al geruime tijd een duo en zijn druk bezig Nederland te veroveren met Latin House. De cd start met vrij rustige Latin beats, maar krijgt na enkele nummers een sneller tempo. Ook de Latin Village theme 'El Secreto' staat op deze cd en is een combinatie van broken Latin beats, funk, soul én het jaren tachtig gevoel. Enig kritiekpuntje aan deze cd is dat voor veel van de nummers geldt, dat ze langzaam op gang komen.

Latin Eclectic

De laatste cd van de digipack is toch wel de meest heftige en gemixt door Mr. Wix en DJ Manga. Wie van hard houdt, zal absoluut voor deze Latin Eclectic-cd vallen. Het dance-gehalte is hoog, maar daarbij gaat de Latin Sound niet verloren. De Latinbeat valt goed op z'n plaats in deze opzwepende nummers. Leuk is ook de bonustrack van deze cd: The Opposites: 'Geen Klasse Geen Stijl' in een Remix van Mr. Wix.

Al met al is deze cd zeer geschikt voor alle Latin-liefhebbers. Heb jij kaartjes voor Latin Village in Spaarnwoude? Dan moet je deze cd zeker hebben! Voor je het weet is het dan alweer tijd om helemaal uit je dak te gaan. Feel that Latin Beat!

Afbeelding verwijderd door redactie

Latin Village
Label: Digidance