Ontroering bij Grad Damen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Grad dook de studio in met twee toppers uit het genre het volkse repertoire: Emile Hartkamp en Norus Padidar. Zij werkten eerder onder andere samen met Frans Bauer en Marianne Weber. Grad heeft weer zin in de toekomst: met een nieuw platenlabel, Pluto Music, en een nieuw album Kom Weer Bij Mij kan er niets meer mis gaan.

Op tien april werd in 't Rode Hart van Utrecht het nieuwe album gepresenteerd, ten overstaande van Grad's trouwste fans en de pers. Een spannend begin, niet alleen om het nieuwe album, maar ook omdat Grad tevoorschijn werd getoverd. En dat door niemand minder dan Hayashi, een van de finalisten van De nieuwe Uri Geller-show. Hayashi bouwde de spanning op door eerst zijn bekende komkommer-truc uit te voeren.


Maar natuurlijk draaide de avond om Grad. Hij kwam op en vanaf dat moment was het feest in de tent. Een avond vol verrassingen was het ook, zo had ex-Ajacied Wesley Sneijder een videoboodschap voor Grad ingesproken waarin hij hem heel veel succes wenste. Grad was in tranen toen hij het filmpje zag en dat was de niet enige keer dat de tranen over zijn wangen stroomden. Ook toen hij vertelde over zijn ambassadeurschap van het Ronald McDonald Huis in Tilburg liet hij ze op de vrije loop. Grad: "Het is vreselijk als je kind in het ziekenhuis ligt en jij zit 200 kilometer verderop. Als het mij zou overkomen zou ik een tentje in de gang van het ziekenhuis zetten, om maar dichtbij mijn kind te kunnen zijn." Dat zijn kinderen het allerbelangrijkste zijn voor de zanger was zichtbaar: zijn nieuwe album werd door zijn grootste fan overhandigt. Zijn driejarige zoon Heintje verblikte of verbloosde niet bij al het publiek en kwam parmantig met de cd het podium opgewandeld.

De fans waren zichtbaar geraakt door de eerlijkheid en ontroering van Grad. Een van zijn fans wilde hem zelfs een dikke knuffel geven, om hem een hart onder de riem te steken. De volkszanger nam er alle tijd voor, hij heeft tenslotte zoveel te danken aan het vertrouwen van zijn fans.


Grad heeft zijn zelfvertrouwen dus weer helemaal terug, na een periode van stilte. Grad: "Ik was zeventien toen ik begon en ik moest alles alleen doen. Ik ben opgegroeid met het levenslied, maar ik maakte steeds meer muziek die richting pop ging. Richting de jeugd, bijvoorbeeld met scheurende gitaren. Ik heb dus echt heel erg nagedacht over wat ik wilde en dat is het levenslied. En wat is er nou mooier dan mensen vermaken met jezelf zijn?"

Op 28 april is er een chatsessie met Grad Damen op Vrouw.nl van 20.00 tot 21.00 uur! Wil jij je idool graag het hemd van het lijf vragen, houd dan de site goed in de gaten!