Wie Wies is, ontdek je nu!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als het aan haar platenmaatschappij ligt, weet iedereen binnen no time wie Wies is. "Met Wies duikt uit het niets een singer/songwriter van belang op. Een vertolkster van het Americana repertoire, grofweg het muzikale middengebied tussen country en rock. En dat vind je niet gauw in Nederland. Zeker niet zo puur. Als haar naam niet zo oer-Hollands was geweest, dan zou je gezworen hebben dat ze uit de 'binnenlanden van Texas' kwam. Maar het is Rotterdam."

Luisteraars van haar debuutalbum komen al snel meer over deze spontane artieste te weten. Wies is geen Idols-product. Zij doet haar eigen ding. "Ik schrijf nummers waar ik helemaal achtersta. Don't You Break My Heart, is zo'n eerlijke ballad dat ik er zelf bijna van volschoot. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. Zingen dat je niet gekwetst wil worden in een relatie, dat doen er zo veel. Meestal bouw je een beschermlaagje om je heen. Maar als je dat los durft te laten, dan laat je veel meer zien. Soms is dat wel eng."

Haar inspiratie haalt ze niet alleen uit de dingen die haar zelf zijn overkomen, maar ook uit verhalen van vrienden of iets dat ze op tv gezien heeft. Met die teksten wil ze echt iets vertellen. Neem bijvoorbeeld Somebody Else, geïnspireerd op de documentaire Beperkt Houdbaar van Sunny Bergman. "Dit nummer gaat over het verkeerde zelfbeeld dat veel jonge meisjes hebben door de reclamewereld en de damesbladen: te dik, te dun, te dom, te lelijk, noem maar op. Ik wil die meisjes meegeven dat ze zoveel moeite hebben met zichzelf door de onhaalbare verwachtingen die tegenwoordig als normaal gezien worden."


Wies is tevreden met haar debuut. "Ik wilde het puur houden. Echt de basis vastleggen. Al die computershit hoeft voor mij niet. Ik wilde juist mijn stijl neerzetten en dat is het ook geworden. Het album klinkt precies zoals ik het vooraf in mijn hoofd had."

Van het moment dat ze haar eigen album voor het eerst in handen heeft, heeft Wies altijd gedroomd. "Ik leef van dag tot dag, maar heb nu echt het gevoel dat mijn droom aan het uitkomen is. Natuurlijk worden er op dit moment veel platen uitgebracht, maar ik werk met zulke enthousiaste partijen, dat ik er echt vertrouwen in heb. Ik hoop met dit album voet aan de grond te krijgen, zodat ik veel kan optreden." Tot die tijd houdt Wies haar baantje als postbode aan. "Dit is echt de ideale baan. Ik begin 's middags en werk dan een paar uurtjes. Op de fiets kan ik lekker nadenken, terwijl ik 's avonds uit mijn dak ga op het podium."

Over de toekomst denkt de Rotterdamse wel na. "Maar hardop dromen doe ik niet. Dat vind ik eng. Natuurlijk zou ik graag over de hele wereld optreden, maar dat is op dit moment nog een ver van mijn bed show." Eerst richt Wies zich haar optreden tijdens het bevrijdingsfestival in Rotterdam!


Meer informatie? Bezoek dan haar site: www.wieiswies.nl