Bloedstollende horror-thriller The Ruins

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Ruins

is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Scott Smith over twee Amerikaanse stellen die op vakantie zijn in het tropische Mexico. Op de allerlaatste dag van die vakantie besluiten ze op uitnodiging van een Duitse toerist mee te gaan naar een afgelegen plek van een archeologische opgraving, diep in het oerwoud.

Het lijkt allemaal erg spannend en uitdagend, vooral de tocht ernaartoe. Totdat ze in de gaten krijgen waar ze precies terechtkomen: een onheilspellende plek waar allerlei vreemde dingen gebeuren. Zelfs de lokale bevolking leeft in doodsangst voor alles wat er boven en in de piramides gebeurt. Ook gedragen ze zich uiterst vijandig tegenover de indringers.

De twee stellen en hun Duitse vriend krijgen al snel grote spijt van hun beslissing om het grote avontuur op te zoeken. Ze mogen van hun belagers de piramide niet meer verlaten, dus moeten ze hun tijd wel doorbrengen op de top van de Maya-piramide. Dan is er geen weg meer terug: ze zijn in levensgevaar.

Wie denkt dat The Ruins een doorsnee thriller is met enkele onverwachte wendingen, zit er helemaal naast. Behalve de aktie staat in deze film ook de strijd om te overleven centraal. Vier jonge mensen zijn geheel op elkaar aangewezen en de ervaring leert nu eenmaal: een kat in nood doet vreemde sprongen. Het gevaar ligt echt overal op de loer en daarom moeten de tieners soms beslissingen nemen waarvan ze zelf niet weten of het wel de juiste zijn. De engste momenten spelen zich echter niet ondergronds af, maar gewoon in de hete middagzon. Dat levert bloedstollende momenten op waarvoor je over stalen zenuwen moet beschikken...



The Ruins
Speeltijd: 85 minuten
Adviesleeftijd: 16+
Vanaf 17 april in de bioscoop