Seal heeft soul! (+ WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De grote kracht van Seal is zijn unieke stemgeluid. Wat hij ook zingt: pop, rock, R&B of soul, het is altijd herkenbaar. Zijn warme, wat hese baritonstem heeft hem niet voor niets al drie Grammy's bezorgd. Seal wéét hoe je emotie in een lied kan leggen. Hij zingt niet alleen, hij beleeft de muziek ook, en dat hoor je.

Al bij de eerste klanken van zijn nieuwe cd was ik óm! Stilzitten of niet meezingen was voor mij onmogelijk. Nou moet ik zeggen dat ik de gekozen nummers sowieso al geweldig vond, maar dat houdt tevens ook een risico in. Want niet iedere artiest weet een liedje eer aan te doen wanneer hij covert. Een greep uit het repertoire: A change is gonna come, Stand by me, Knock on wood en If you don't know me by know. Bij het intro van het gevoelige I can't stand the rain, oorspronkelijk een nummer van Ann Peebles, maar wellicht bekender in de uitvoering van Eruption, wordt overduidelijk hoe Seal zich een liedje zich helemaal eigen weet te maken. Ook het hoopvolle nummer People get ready, wordt prachtig vertolkt door hem. Seal wordt hierbij ondersteund door een achtergrondkoor met een gospelachtige sound.

Voor dit zesde album, werkte Seal samen met niemand minder dan producer David Foster. De nummers voor dit album zijn zorgvuldig door hen samen gekozen. David Foster is één van de meest succesvolle producers allertijden en verantwoordelijk voor de productie van multiplatina albums van onder andere Michael Bublé, Josh Groban, Barbra Streisand en Celine Dion. Niet bepaald de minste dus! Zowel Seal als David Foster laten zich in superlatieven uit over hun samenwerking en het uiteindelijke resultaat. En dat ze trots zijn op het resultaat, snap ik helemaal! Want het is een geweldig album!


Soul
Seal
Uitgegeven door: Warner
EAN: 0093624982463

WIN!

Vrouw.nl mag dit prachtige album weggeven. Mail, om kans te maken op deze prijs, naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Seal" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot woensdag 24 december 09.00 uur.