Beauty / Lichaam
Lichaam

De grootste beautyfabels

Reageer 0
?Van chocolade krijg je puistjes, dus voor mij geen bonbons meer!' Er wordt zo veel geschreven op het gebied van beauty dat we niet meer weten wat nou waar of niet waar is. Ze.nl zet de belangrijkste fabels op een rijtje!

Er bestaan veel fabeltjes op het gebied van beauty, van haar tot huidverzorging. Je hebt van die beautytips waar je zelf gelijk al je vraagtekens bij zet. Toch heb je die vast, onder het mom van 'je weet het nooit', ook weleens geprobeerd. Hieronder vind je beautytips die definitief bij de fabels horen:
 1. Gespleten haarpunten kun je laten behandelen
  Was het maar waar! Gespleten haarpunten zullen nooit meer heel worden. Sommige producten kunnen de punten wel aan elkaar ?plakken? waardoor ze gerepareerd lijken, maar als je dit product weer uitspoelt zie je dat het nog even gespleten is als ervoor. De enige manier om van gespleten haarpunten af te komen is door ze af te (laten) knippen.
   
 2. Tussentijds deodorant opsprayen heeft zin
  Het tussentijds opsprayen van deodorant verwijdert, voor een korte tijd, wel de lucht maar niet de bacteriën. Tip: was je oksels met een vochtig doekje en spray daarna wat verse deodorant op.


   
 3. Als je je lijf vaak scheert komen je haren dikker en donkerder terug
  Na het scheren voelen de nieuwe haren wel dikker en stugger aan, maar dit komt alleen doordat ze hun fijne puntjes kwijt zijn. Ze komen dus niet dikker en ook niet donkerder terug.
   
 4. Na het zonnebaden kun je beter niet douchen
  Je kan rustig douchen na het zonnen. Het is zelfs juist goed, omdat je hiermee alle zonnebrandcrème wegspoelt. Je bruine kleurtje stroomt door een douchebeurt heus niet weg door het putje...


   
 5. Mensen met roos wassen hun haar te weinig
  Roos wordt veroorzaakt door een gist, pityrosporum ovale, die van nature op iedere hoofdhuid voorkomt. Bij mensen die last hebben van roos komt deze gist in grote hoeveelheden voor. Normaal gesproken stoot de hoofdhuid op onzichtbare wijze dode cellen af, maar als deze gistsoort in grote hoeveelheden aanwezig is ga je dit zien. Om van roos af te komen kun je een speciale anti-roosshampoo gebruiken. Ook nadat het is verdwenen is het aan te raden om deze shampoo af en toe te blijven gebruiken, dan krijgen de gistcellen geen kans zich opnieuw te vermeerderen.
   
 6. Door aambeienzalf verdwijnen wallen
  Het werkt misschien even, maar bij overmatig gebruik werkt het juist averechts. De huid rond je ogen is veel te teer voor deze agressieve crème.
   
 7. Citroensap en zon maken je haar lichter en glanzender
  Citoensap in de combinatie met UV-straling en zuurstof zorgt er wel voor dat het haar enigszins iets oplicht, maar het is ontzettend slecht voor je haar. Het droogt door het fruitzuur uit, waardoor het allesbehalve gaat glanzen.


   
 8. Als je je haar regelmatig knipt groeit het sneller
  Je haar groeit gemiddeld een millimeter in drie dagen. Het gaat er echt niet sneller op groeien als je er een stukje van afknipt. Wel ziet je haar er vaak veel mooier en voller uit als je de dode puntjes afknipt.
   
 9. In de schaduw hoef je geen zonnebrandcrème te smeren
  Ook in de schaduw heb je bescherming van een goede zonnebrandcrème nodig. Ongeveer de helft van de schadelijke stralen komen zelfs in de schaduw nog door. Het is dus belangrijk om je altijd goed in te smeren wanneer je de zon in gaat, ook als je alleen in de schaduw blijft zitten!
Heb jij nog een beautyfabel voor ons in petto?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • bdijkstra

  Ik heb ook een tijdje citroensap in mijn haar gedaan. Nu heb ik spray van John Frieda, sheer blonde. Goed spul.

 • fashionableeightees

  Weet je, dat baby olie ook heel goed is voor je haren! Vooral als je krullen hebt! Je kapsel blijft zacht en zonder klitten!:)

 • Vera

  @ Zoë: Dat kan ook door (zon)licht komen!

 • Zoë

  Nou toen ik mijn benen nog nooit had geschoren had ik blonde haartjes en nu zijn ze echt donker hoor...

 • Marlie

  Als kapster zeg ik:
  haar groeit vanuit de wortel en niet vanuit de punten..
  Na een knipbeurt zijn al je gespleten puntjes eraf en kan het haar langer worden, als het niet geknipt wordt breken de puntjes af en wordt het dus niet langer. En in de zon zitten vitamientjes voor je haar!

 • chloé

  @Lola
  Want jouw wortels dachten vast, oh nu de onderkant eraf is ga ik sneller groeien!
  Haha nee, wat inderdaad de anderen zeggen, het komt door de zomer.

 • Madelon

  @Lola; Je haar groeide dan waarschijnlijk sneller door de zon, niet door het afknippen :). Althans, ik lees (en merk) heel vaak dat haar sneller groeit in de zomer.

 • Snoessepoess

  @Lola: Ik denk dat het eerder door de zomer komt(ofwel warmte en zonlicht), want dan groeit je haar juist wel sneller.

 • Ellaa2

  Ik neem dat bij fabel 7 zuurstof citroensap moet zijn? Het lijkt me sterk dat zuurstof in combinatie met uv-straling slecht is voor je haar ;)

  De meeste dingen wist ik al, maar het is altijd goed het nog weer eens te lezen!

 • Lola

  Je haar gaat wel sneller groeien als je het af knipt, want ik had voor de zomer heel mijn haar af laten knippen en binnen 3 maanden was het alweer op mijn schouders terwijl het daarvoor bijna niet groeide. Geen fabel dus.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen