Beauty / Lichaam
Lichaam

Tien redenen om toch maar eens te gaan sporten

Reageer 0

Ervaar jij sporten ook als een 'moetje'? Sleep jij jezelf elke week naar de sportschool? Met deze tien redenen hoef jij je motivatie niet meer uit je kleine teen te halen. Vanaf nu weet je precies waar je het voor doet!

1. Van sporten word je een beest in bed
Think about it; als jij je benen zo af en toe eens 'n flinke work out gunt, worden ze sterker en sterker. En sterke benen zijn weer superhandig voor heel wat standjes in bed. Strakke billen zorgen weer voor meer zelfvertrouwen. Als je langsloopt mag die lekkere vent van kantoor best even een blik op je welgevormde kontje werpen. Daarnaast krijg je superveel energie van sporten. En hoe meer energie, hoe beestachtiger jij je kunt gedragen in bed!


2. Met sporten werk je aan je vriendschappen
Als jij en je vriendin elkaar eenmaal hebben weten te overtuigen om naar de sportschool te gaan, zien jullie elkaar nou niet bepaald van jullie beste kant: zwetend, spugend en vloekend bewerken jullie de apparaten. De diepe dalen die jullie moeten doormaken, scheppen een band en versterkt jullie vriendschap. Daarnaast is de sportschool of je nieuwe hockeyclubje een uitstekende plek om nieuwe vriendschappen aan te gaan. Nee, niet met die anabolen spierbal die je de hele tijd verlekkerd staat aan te gapen?

3. Van sporten krijgen je hersenen een boost
Niet alleen je lijf staat op scherp, maar ook je hersenen gaan net even een tikkeltje harder werken als je sport. Door de serotonine die vrij komt en alle energie die daarmee losbarst kun je beter en helderder nadenken. Superhandig als je net dat tentamen hebt, of die presentatie voor je werk.

4. Met sporten hou je controle op je gewicht
Die taart werk je zo weg door even een uurtje te gaan zwemmen. Alle calorieën die in die taart zitten worden namelijk regelrecht verbrand. Je ontwikkelt bovendien meer spiermassa, en spiermassa verbrandt sneller calorieën dan lichaamsvet. Je houdt je gewicht gemakkelijker in bedwang en je kunt gewoon van die taart smikkelen zonder het direct in vetrolletjes terug te zien.


5. Van sporten krijg je the perfect skin
Je bloed krijgt een betere circulatie en dat zorgt voor een gezond kleurtje in je gezicht. Dus weg met dat pipse bekkie! Al het zweet zorgt bovendien voor een goede reinigingsbeurt. Het vocht duwt als het ware afvalstoffen en vuil dat zich in de poriën heeft opgehoopt naar buiten.

6. Van sporten kun je beter zzzlapen
Als je je lichaam hard aan het werk hebt gezet, is het logisch dat het daarna moe is. Je lijf is lekker ontspannen en dat zorgt ervoor dat je beter in slaap kan vallen. Vlak voor het slapen gaan kun je beter niet sporten, omdat je lichaam dan nog te actief is.

7. Van sporten word je supervrolijk
Vind je het zwaar om je na het werk nog te gaan uitsloven in de gymzaal? Bedenk dan dat het de ideale manier is om na een stressvolle werkdag even stoom af te blazen. Het zorgt voor een positieve afleiding en er komen chemische processen op gang waardoor we ons meer ontspannen en gelukkiger voelen. Men denkt zelfs dat regelmatig sporten depressies helpt voorkomen.


8. Sporten geeft je een flinke dosis extra energie
Beetje futloos? Haal die mountainbike eens uit het stof vandaan en kijk eens hoeveel energie je krijgt! Tijdens het sporten wordt er namelijk een dosis extra zuurstof aangevoerd en de aanvoer van de voedingsstoffen en de bloedcirculatie verbetert. Door de endorfine die daardoor wordt aangemaakt krijg je nog even een extra boost. Dus futloos, waar heb je het over? Ja, je haar misschien!

9. Van sporten word je de zelfverzekerde miss Diva
Je komt vanzelf lekkerder in je vel te zitten door te sporten. Want elke keer als jij je weer naar de sportschool hebt gesleept kun jij weer trots zijn op jezelf. Bovendien gaat je lijf er natuurlijk fantastisch uitzien. Dusseh... duh dat jij met dat korte jurkje door de straten flaneert! Iedereen mag je zien!

10. Sporten houdt je übergezond
Wist je dat een beetje bewegen zorgt voor een anti-aging effect? Het versterkt namelijk de spieren en gewrichten, waardoor je er op je zestigste minder kreupel bij loopt als wanneer je niet zou sporten. Er zijn al veel onderzoeken geweest die hebben uitgewezen dat je levensverwachting een stuk hoger wordt. En natuurlijk voor je gezondheid in het algemeen kan sporten geen kwaad: het vermindert de kans op kanker, hartziekten en botontkalking en het helpt tegen een hoge bloeddruk.

Dus go for it!

Weet jij nóg een goede reden om te gaan sporten?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Cheyennex

  Het is niet zo dat je hersenen van sporten beter functioneren. Misschien wel van wát beweging, maar niet van een intensieve workout. Op school hebben we gym, na de gym hebben we nog twee uur les. Die twee uur les kan niemand zich concentreren. We hadden een Engelstoets waar niet voor geleerd hoefde te worden, bijna iedereen haalde een 5. Toen we hem mochten herkansen op een dag dat we geen gym hadden gehad (een andere toets maar even lastig) haalde bijna iedereen die eerst een onvoldoende had, een voldoende. Dus ik raad je af om een toets te maken na het sporten. Lijkt me ook raar, want door sporten wordt je actief en kan je je minder concentreren.

 • CurlyGirly

  Ik vind sporten/fitnissen erg lekker en ga altijd 2 keer in de week naar de sportschool.
  Ik voel me er lichamelijk beter door, ook vooral geestelijk.
  Alle tips lijken mij redenen om gewoon lekker te gaan.
  Hoe je motivatie kunt opbrengen weet ik niet.
  Maar als je eenmaal bezig bent, gaat het veel lekkerder.
  Het kan soms ook een beetje verslavend aan voelen, omdat je er een kick van krijgt.
  En na een douche beurt, voel je je weer helemaal lekker.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen