Beauty / Haar
Haar

Langer haar op vier manieren

Reageer 0
Op langer haar hoef je tegenwoordig geen maanden of jaren meer te wachten. Loop een haarwinkel binnen en je hebt binnen no time de gewenste haarlengte in handen. Welke manier van haarverlenging is het meest geschikt voor jou?

Welk soort haar je koopt is afhankelijk van wat je ermee wil gaan doen. Simpel gezegd zijn er twee typen haar: synthetisch haar (nep) en human hair (echt).  Ben je van plan om het haar te bewerken met een krul- of stijltang? Kies dan voor de laatste. Synthetisch haar is goedkoper en goed te bewerken met bijvoorbeeld krulspelden en warm water. Zodra je de juiste kleur, lengte en textuur van je haarextensions hebt weten te bemachtigen, kun je ze er op verschillende manieren in laten zetten.

1. Weaven
Op deze manier worden je haarextensions in je haar genaaid. Je haar wordt eerst ingevlochten. Daarna worden de extensions, met naald en garen op het haar genaaid. Je kunt ervoor kiezen om je hele hoofd ?dicht te weaven? of om bijvoorbeeld alleen de achterkant te doen, zodat aan de voorkant je eigen haar nog te zien is. Vooral voor dames met kroes en krullend haar kan (dicht)weaven een uitkomst bieden, wanneer de textuur van je eigen haar en van de extensions verschillen.

Het voordeel van weaven is, dat je er ongeveer drie maanden lang van kunt genieten. Je kunt het haar stijlen en krullen met een tang, zonder dat je je eigen haar beschadigt. Keerzijde is wel dat de verzorging van je eigen haar lastig zal gaan én dat de weave op den duur kan gaan jeuken. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld geen hoge knotjes of staartjes mee maken, zonder dat de weave banen te zien zijn.

2. Micro Ring
De micro ring extensions bieden veel mogelijkheden op het gebied van styling. De extensions worden met een klein ringetje aan je haar bevestigd. Deze methode is niet alleen handig voor haarverlenging, maar ook als je voller haar zou willen hebben.

Het voordeel van de micro ring extensions is dat het een natuurlijke look geeft en je verschillende mogelijkheden hebt om het te stylen. Het nadeel is dat je in sommige gevallen (als je heel kort haar hebt bijvoorbeeld) de ringetjes kan zien zitten. Daarnaast kunnen de ringetjes je eigen haar beschadigen, wanneer er te hard aan wordt getrokken.

3. Keratine extensions
Keratine extensions kun je vergelijken met de micro ring extensions. Het verschil is dat er aan de uiteinden van de extensions een keratinewax zit. Deze wordt doormiddel van hitte aan het haar ?gesmolten?. De extensions worden evenredig in rijen in het haar geplaatst. Meestal worden alleen de achterkant en een klein beetje van de zijkant van je hoofd met de extensions bewerkt. Op die manier valt de rest van het haar over de extensions heen.

De keratine extensions kunnen zo?n vier maanden in je haar blijven en je kunt heel gemakkelijk je haar blijven verzorgen. Alleen het kammen van je haar zal even wennen zijn.
 
4. Clip ins
Dit is de meest gemakkelijke en snelste manier om je haar te verlengen. De clips kun je los kopen in de winkel en zelf aan je extensions naaien of lijmen. Maak op gewenste plekken een scheiding en clip de extensions aan je haar vast. De clips kun je op iedere haarstructuur bevestigen, dus zijn ze ook bruikbaar voor vrouwen met een sterk krulpatroon.


De clip ins zijn handig, omdat je ze er zelf in kunt zetten en er heel gemakkelijk weer uit kunt halen. Op deze manier wordt je eigen haar zo min mogelijk beschadigd. Aan de andere kant kunnen de clipjes soms los schieten en zijn ze dan in één keer zichtbaar voor de buitenwereld (schaam, schaam!).

Heb jij wel eens haarextensions geplaatst? Welke methode heeft jouw voorkeur?Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • GoldenDelicious

  Ik heb laatst mijn haar afgeknipt voor een goed doel, maar ik vind kort haar maar onhandig.. Dus ik zat ook te denken aan extensions. Maar laten groeien is denk ik ook het beste voor mijn haar.

 • Princess_lettuce

  Ik wil echt haar zoals rapunzel! Het komt nu ongeveer tot aan mijn bh bandje. Het kost echt zoooveel geduld en verzorging!! Maar het is het toch waard. :)

 • J.

  Er is nog nog een hele handige vorm van extensions en die zie ik hier niet bij staan.. Dat zijn Flip-ins. Dat zijn extensions die bevestigd zijn aan een soort visdraad en dat doe je om je hoofd, je doet je eigen haar over het draad heen en het zit! Nog geen twee minuten werk en je ziet er bijna niks van.. Een gezondere manier van de clip-ins dus!

  Ik gebruik ook vaak extensions omdat mijn haar simpelweg niet meer groeit vanaf een bepaalde lengte. Heb heel lang clip-ins gehad en hoewel die ook heel mooi kunnen zijn verschuift de boel heel makkelijk en ze zakken heel makkelijk uit als iets aan je haar (bv je schoudertas) blijft hangen. Flip-ins vallen er haast niet uit omdat het heel stevig vast zit. Ik heb zelf nu ook een flip in en heb hem zelf gemaakt. Matten gekocht, aan elkaar genaaid en vastgezet met een stevig doorzichtig draad. Werkt perfect en is een relatief goedkope optie!

  Hier een voorbeeld van hoe je de flip ins kunt bevestigen:
  http://www.youtube.com/watch?v=IZwNcdmy3Nc

 • xNerdynotdirty

  De boodschap is; veel geduld hebben en je haar laten groeien

 • Meg

  Je eigen haar kan inderdaad lijden onder het veelvoudig gebruik van extensions en weaves. Daarom moet je het niet te strak laten doen en het ook niet te lang in je haar laten. Ook moet je erop letten dat je je eigen haar goed moet blijven verzorgen.

 • Madelon

  @Kirsten: Sommige vrouwen (waaronder ik) hebben nou eenmaal niet zulk lang haar, op een gegeven moment groeit je haar dan gewoon niet langer en wordt het lelijk en dun aan de puntjes. Dan zijn extensions wel een uitkomst :)

 • Kirsten

  Zoals hieronder inderdaad ook wordt gezegd, je haar lijdt er altijd onder. Het beste is gewoon laten groeien, goed verzorgen en regelmatig de puntjes laten knippen. Ik heb vroeger ook van die gekleurde plukjes in mijn haar gehad en die keratine extensions doen me daaraan denken. Op een gegeven moment ga je die 'lijm' heel goed zien zitten en het ziet er ook vies uit als dat los gaat laten, want dan wordt het wit.

 • Sue

  weave, maar al met al blijven het extensions en gaat je haar er naar mijn mening toch stuk van.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen