Recept: Amandelkoekjes

Eten door Redactie Ze.nl
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: maar het is herfst en de dagen worden korter. De chocolademelk wordt warmer en daarbij horen natuurlijk... lekkere, homemade koekjes! Dit keer een recept voor amandelkoekjes.

Wat heb je nodig?


(voor 30 stuks)
  • 2 eiwitten
  • 175 gr. gemalen amandelen
  • 175 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 eetl. amarettolikeur
  • boter om in te vetten
  • eventueel poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak je het?
  1. Verwam de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eiwitten in een schaal stijf. Schep de amandelen, suiker en amaretto erdoor totdat je een gladde massa hebt.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier licht in met wat boter. Schep met een theelepel bolletjes eiwitmengsel op het bakpapier met een tussenruimte van ongeveer drie centimeter.
  4. Bak de koekjes in het midden van de oven af, in 12 tot 15 minuten. Als ze goudbruin zijn, haal ze er dan uit en laat ze even afkoelen. Bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker. Tip: ze zijn lauw het lekkerst!

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.