Nigella Lawson: classy in tijden van crisis

Celebs door Susan
Nigella Lawson heeft geen lekker jaar achter de rug. De meest sexy tv-chef werd mishandeld door haar ex en viel door de mand als cokegebruiker. Wat volgde was een leerzame les classy blijven wanneer de pleuris uitbreekt. 
 
Soms is er niets lekkerder dan zwelgen in zelfmedelijden. Wanneer je een Oud en Nieuw-feestje waar je weken naar uitkeek moet afzeggen omdat je in bed ligt met buikgriep. Als je tegen de wind in zwoegt terwijl de regen in je gezicht slaat en je nog zeker een kwartier moet fietsen. Of als je ultieme droomschoenen overal alleen nog maar in maat 42 te koop zijn. Allemaal momenten afgelopen maand waarop ik ervan overtuigd was dat het universum zich tegen me had gekeerd. Voor iedereen die dat ook weleens denkt heb ik een tip: denk aan Nigella Lawson.
 

Dikke bonje
De kans dat je net zo’n beroerd jaar als Nigella achter de rug hebt, is klein. De ellende begon afgelopen zomer. Op het terras van een chic Londens restaurant werd de bakprinses gefotografeerd terwijl ze dikke bonje had met haar toenmalige man Charles Saatchi. Hij greep haar letterlijk naar de keel. De fotografen legden het treurige tafereel gretig vast, inclusief hoe ze later met een betraand gezicht afdroop. Het moet enorm vernederend zijn als je geliefde je en plein public zo behandelt, laat staan wanneer het fotografisch bewijs de volgende dag in alle kranten prijkt.
 
Godzijdank was Nigella zo slim om als de wiederweerga haar biezen te pakken. Pas toen bleek wat voor enorme flapdrol ze eigenlijk aan de haak had geslagen. Charles liet zien wat een gekrenkt ego met een man kan doen. Hij sleepte hun voormalige assistentes voor de rechter. Zogenaamd vanwege creditcardfraude. Het kwam hem echter wel verdomd goed uit dat de assistentes in de rechtszaal onthulden dat ze hun creditcard mochten gebruiken in ruil voor zwijgplicht over Nigella’s drugsgebruik.

Cokegodin

Ik en honderdduizenden tv-kijkers met mij geloofden in de Nigella die haar heimelijke genoegens met ons deelde. De Nigella die met grote Bambi-ogen de camera toevertrouwde dat ze soms middenin de nacht opstond om in haar negligé een stuk chocoladetaart naar binnen te werken. In werkelijkheid was het niet bepaald poedersuiker waar ze van snoepte. Charles kreeg zijn zin. Haar zorgvuldig opgebouwde imago van voluptueuze bakprinses die sensueel spatels aflikt, heeft hij eigenhandig om zeep geholpen. Zijn ex was geen kookdiva, maar een cokegodin.
 


Pathetisch menneke
Zijn wraak was blijkbaar nog niet zoet genoeg. In Trinny Woodall vond hij de uiterlijke opponent van Nigella. In Nederland kennen we Trinny nog als de ene helft van het snibbige modeduo Trinny and Susannah. Twee jaar geleden poogden zij dapper Nederland wat stijlgevoel bij te brengen in Trinny and Susannah: Missie Holland. Charles en Trinny worden nu aan de lopende band samen gespot op hetzelfde terras waar hij, oh de ironie, vorig jaar nog zijn ex toetakelde. Daar paffen ze de ene na de andere sigaret weg en hinnikt Trinny gewillig om zijn grapjes. Pontificaal op het terras van je stamkroeg zitten is niet echt de manier om paparazzi te ontlopen. Dat is dus ook niet de bedoeling. Charles wil gefotografeerd worden met zijn skinny bitch om Nigella te laten zien hoe goed het met hem gaat. Wat hem een nog pathetischer menneke maakt dan ‘ie al was.
 
Classy in crisis
Nigella daarentegen is het schoolvoorbeeld van hoe je classy blijft ten tijde van crisis. Ze smeet geen enkele keer met valse beschuldigingen en hoewel ze binnenshuis ongetwijfeld wat heeft afgejankt, was ze in het openbaar immer goed gekapt en gekleed. “Het is heel vernederend als niet alleen je privéleven maar ook alle tekortkomingen van je privéleven op straat liggen. Maar er zijn mensen die veel ergere dingen meemaken. Erin blijven hangen zou zelfmedelijden zijn en daar hou ik niet van. Ik heb een hoop chocola gegeten”, zei ze onlangs in een talkshow. That’s my girl. Mijn nieuwe motto: zelfmedelijden is voor mietjes en chocola is de oplossing voor (bijna) alles. 

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.