Waar vrouwen wél bij na moeten denken en mannen niet

Lifestyle door Mariëlle

Oh, pfff, mèh *zucht*, het leven van een vrouw gaat niet over rozen. Gíng het maar over rozen. Maar nee hoor, die hoef je tegenwoordig ook niet meer te verwachten in dit a-romantische tijdperk. Wij vrouwen hebben het maar zwaar.

Vrouwen hebben het zo zwaar, het leven is zo oneerlijk. Mannen daarentegen hebben het maar makkelijk. Wil je je leven een beetje in het gareel houden, dan ben je toch echt op jezelf aangewezen en er zijn zoveel dingen waar vrouwen wel aan móeten denken, puur omdat we vrouw zijn. Daar mag ook weleens verandering in komen.


Neem nou ongesteldheid

Je kunt namelijk moeilijk níet aan je ongesteldheid denken. Al zouden we dat dolgraag willen, je ontkomt er niet aan. Het wordt je opgedragen. Niemand heeft zin om die tampon om de zoveel tijd in te pluggen en maandverband is ook weer zo’n kliederboel.

En die mannenpil? No way, laat ons maar slikken

Ja, er is inmiddels een mannenpil, en toch blijft de vrouwenpil hét voorbehoedsmiddel. Wees nou eens eerlijk: dúrf je die verantwoordelijkheid überhaupt over te dragen aan mannen? Dacht het nie-hiet! Het is veel verstandiger om het zelf in de hand te houden. Dan maar een paar kilo zwaarder, dan maar afhankelijk worden van hormonen die niet van jou zijn en je persoonlijkheid kunnen veranderen. Het belang van anticonceptie is voor vrouwen ook een stuk groter.

Wat dacht je van zwangerschappen en al die rompslomp eromheen?

Nog zo’n ding: vrouwen worden namelijk bezwangerd, daar hoeft een man niet bang voor te zijn. En daar komen dan ook weer hele andere rituelen bij kijken. Dat hele gedoe met over zwangerschapstesten heen piesen is ook een flink potje mikken geblazen. Vrouwen worden opgezadeld met borstvoeding. Want wie moet er ’s nachts uit als dat kind (dat overdag echt schattig is, echt waar) ligt te karmejakken? Moeders. En dan kun je wel kolven, maar dat moet ook gedaan worden en is ook geen pretje. Je kunt er inderdaad ook voor kiezen om geen borstvoeding meer te geven, maar dan moet het wel worden afgebouwd. Ook niet iets waar je voor zou kiezen als het ook anders kon. Eénmaal een kind uitgepoept, is er geen ontkomen meer aan.


Pff, je rokje dat achter je panty klemt…

Draag je een rokje dan moet je erbij nadenken dat het na het toiletbezoek niet in je onderbroekje of panty blijft hangen. Ook weer zo’n ding waar een man geen moment bij stil hoeft te staan. Maar lachen dat hij doet als het jou overkomt.

En de tijd die in make-up gaat zitten

Dat mannen niet hoeven na te denken bij make-up scheelt ze ‘s ochtends zeker een halfuur, waardoor ze er van nature ook nog eens beter uit blijven zien (uitleg: niks op je gezicht smeren is altijd nog het beste voor je huid, maar dat is voor veel vrouwen geen optie). Hun ochtendroutine bestaat uit: douchen, tanden poetsen, kleren aan, hand door het haar. Say whàààt?

Tegen de tijd dat wij in bed liggen zijn we alweer klaarwakker

Make-up eraf halen… Als mannen in slaap dreigen te sukkelen kunnen ze daar meteen aan toegeven. Als vrouw moet je eerst je hele routine afwerken: make-up eraf, nachtcrème, je lijf in de olie. Tegen de tijd dat je klaar bent om onder de dons te kruipen, ben je alweer klaarwakker.


Vreetgedrag

HOE irritant is het dat een man een zak chips naar binnen kan drukken en jij als vrouw alleen maar sabbelend op een wortel mag toekijken en tóch aankomt, terwijl hij geen vetrandje meer krijgt. Hij hoeft er niet bij na te denken of hij aankomt of niet. Voor vrouwen gelden hele andere (ongeschreven) regels. Vrouwen hebben namelijk van nature rondingen. Die moeten we onderhouden in de juiste maten (ja hé, als je ze niet hebt is het ook weer niet goed). We have to deal with it.

Romantiek? Wat?

Willen we enige romantiek, dan zijn wíj degene die daaraan moeten denken. Van de moderne man hoeven we dat niet meer te verwachten.

Die fulltime baan is allemaal extra

Vroeger hadden vrouwen alleen het huishouden en het opvoeden van de kinderen als taak. Maar tegenwoordig moeten vrouwen ook nog zo’n vijf dagen in de week werken. En daar komt dan ook nog eens het huishouden bij én het opvoeden van de kinderen. Die 40-urige werkweek is allemaal extra. En natuurlijk schuif je dan wat af op je man, maar je kunt hem niet alle verantwoordelijkheid geven. Dat moet niet je willen.

Waar zou jij liever niet meer aan willen denken?