Top 10: Beste vegan restaurants in Amsterdam

Hotspots door Maya Luz

Als veganist uit eten gaan was voorheen nogal een uitdaging. Restaurants serveerde soms helemaal geen vegan gerechten of ze kwamen niet verder dan een simpele salade. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders! Ben jij op zoek naar de beste vegan restaurants in Amsterdam? Dit is onze top tien.

Inhoudsopgave

De beste top 10 vegan restaurants in Amsterdam

Vegan eten vinden is tegenwoordig een stuk minder moeilijk dan voorheen. Je hebt in Amsterdam tegenwoordig een hoop verschillende opties. Er is voor ieder wat wils! Er is momenteel zelfs zo veel keuze dat we er keuzestress van krijgen! Maar geen paniek, wij hebben onze tien favoriete vegan restaurants in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

1 Meatless Districtmust visit

meatless district

Heerlijk vegan eten in een mooi restaurant? Dat doe je bij Meatless District. Hier vind je heerlijke uiteenlopende gerechtjes die je niet in ieder restaurant tegenkomt. Zeg maar dag tegen de simpele inspiratieloze vegan gerechten, hier kun je je echt laten verrassen. Onze tip: ga voor de Kimchi burger.

Waardering:

  • Klein maar fijn
  • Originele gerechten
  • Fijne bediening
Contactgegevens:

Meatless District
Bilderdijkstraat 65
Amsterdam
020 722 0804
stuur een e-mail

Bezoek website

2 De Veganees

De Veganees

Ben je vegan en hou je van Aziatisch eten? Dan moet je eens een keer langs bij de Veganees. Hier serveren ze heerlijk Aziatisch streetfood op een duurzame manier. Dit is een toprestaurants voor vegans die duurzaamheid erg belangrijk vinden, dit onderwerp nemen ze bij de Veganees namelijk erg serieus. Voor fans van reguliere Aziatische restaurants hebben we de volgende top 10 beste Aziatische restaurants in Amsterdam.

Waardering:

  • Fijn personeel
  • Kleurrijk interieur
  • Goede prijs- kwaliteitverhouding
Contactgegevens:

De Veganees
Eerste Constantijn Huygensstraat 45H
Amsterdam
020 303 9567
stuur een e-mail

Bezoek website

3 Vegan Sushi Bar

Meer op Instagram

Als je vegan bent weet je maar al te goed dat lekkere sushi vinden vrij lastig kan zijn. Je eindigt meestal met een paar avodaco maki's en zeewier. Gelukkig is dit bij Vegan Sushi Bar alles behalve het geval. Hier eet je heerlijke plant based sushi die je het gevoel geeft alsof je echt rauwe vis zit te eten, maar dan zonder het dierenleed. De beste sushi restaurants van Amsterdam vind je hier, helaas is dit niet vaak volledig vegan.

Waardering:

  • Authentieke sushi
  • Bijna niet te onderscheiden van 'echte sushi'
  • Behulpzaam personeel
Contactgegevens:

Vegan Sushi Bar
Kinkerstraat 83
Amsterdam
06 42220259
stuur een e-mail

Bezoek website

4 Morris en Bella

Morris en Bella

Ben jij de enige veganist in je vriendengroep? Dan is Morris en Bella een geweldig restaurant om je vrienden mee naartoe te nemen. Alle gerechten op de kaart zijn namelijk vegan, maar vlees of vis kan op verzoek worden toegevoegd. Weten zij ook eens hoe het voelt. Bij Morris en Bella kun je terecht voor 'slow fine dining'.

Waardering:

  • Ook geschikt voor vleeseters (als het dan echt moet)
  • Verrassende combinaties
  • Goede wijnen
Contactgegevens:

Morris en Bella
Nova Zemblastraat 586
Amsterdam
020 475 2046
stuur een e-mail

Bezoek website

5 Oliver Green

Oliver Green

Vegan en gezond zijn niet per se synoniemen, maar als je op zoek bent naar een gezonde vegan hap, dan zit je bij Oliver Green aan het juiste adres. Hier vind je heerlijke smoothies, salades en verschillende soorten 'bowls'. Voor de vegans onder ons die houden van eten met de beste ingrediënten voor mens, dier en planeet, is dit een ware hotspot.

Waardering:

  • Milieuvriendelijk
  • Goede prijs- kwaliteitverhouding
  • Afwisselende kaart
Contactgegevens:

Oliver Green
Eerste Oosterparkstraat 5I
Amsterdam
020 786 9871
stuur een e-mail

Bezoek website

6 Flower Burger

Meer op Instagram

Hou jij van een goede hamburger? Dan moet je eens een bezoekje brengen aan Flower Burger. Hier serveren ze de lekkerste veganistische hamburgers, met een twist. De burgers hebben namelijk allemaal opvallende kleurtjes. Deze hotspot hoort dus zeker thuis op je bucketlist als je op zoek bent naar Instawaardig eten.

Waardering:

  • Snelle service
  • Vriendelijk personeel
  • Leuke presentatie
Contactgegevens:

Flower Burger
Hartenstraat 29H
Amsterdam
06 82584438
stuur een e-mail

Bezoek website

7 De Waaghals

De Waaghals

Moet je een echte waaghals zijn om bij De Waaghals te kunnen eten, wij vinden van niet. Dit restaurant omschrijft zich als creatief, informeel en verfijnd. Dit restaurant omschrijft zichzelf als vegetarisch, maar serveert ook de lekkerste veganistische gerechten. Hier moet je dus zeker een keer langs voor een overheerlijk drie- of viergangen menu.

Waardering:

  • Ook geschikt voor vegetariërs
  • Vriendelijke bediening
  • Leuke sfeer
Contactgegevens:

De Waaghals
Frans Halsstraat 29
Amsterdam
020 679 9609
stuur een e-mail

Bezoek website

8 Mr. Stacks

Meer op Instagram

Voor de zoetekauwen onder ons moeten we natuurlijk ook iets op de lijst zetten! Vegan pannenkoeken zijn best moeilijk te vinden, maar bij Mr. Stacks is dit precies wat je kunt verwachten. Dit is dé hotspot in de Pijp om langs te gaan voor een geweldig vegan ontbijtje. De Pijp is bij onze lezeressen een geliefde locatie, bekijk hier onze overige favorieten in de Pijp in Amsterdam.

Waardering:

  • Ook glutenvrij
  • Vlotte bediening
  • Budgetvriendelijk
Contactgegevens:

Mr. Stacks
Govert Flinckstraat 122
Amsterdam
020 773 1709
stuur een e-mail

Bezoek website

9 Mooshka

Meer op Instagram

Authentiek Afrikaanse gerechten, maar dan plant based. Dat is wat je kunt verwachten bij Mooshka. Hier serveren ze de lekkerste soul food en gerechten met Caribische invloeden. Een echte aanrader wat ons betreft! Dit moet je gewoon een keer proeven.

Waardering:

  • Budgetvriendelijk
  • Goede muziek
  • Leuk om te delen
Contactgegevens:

Mooshka
Van Woustraat 110H
Amsterdam
020 845 7806
stuur een e-mail

Bezoek website

10 Vegan Junk Food Bar

Meer op Instagram

Als je vegan bent, maar ook als je dat niet bent, dan ken je Vegan Junk Food Bar. We konden het simpelweg niet over vegan restaurants hebben zonder deze hotspot te benoemen. Hier vind je de lekkerste vegan hamburgers en gefrituurde snacks. Onze aanrader: de Kalamariz Ringz.

Waardering:

  • Heeft meerdere locaties
  • Brede kaart
  • Goed vullende porties
Contactgegevens:

Vegan Junk Food Bar
Vegan Junk Food Bar heeft meerdere locaties in Amsterdam en daarbuiten. Zoals:
Reguliersdwarsstraat 57
Amsterdam
06 28474157

Bezoek website

Gemiddelde prijzen van vegan restaurants in Amsterdam

De gemiddelde prijzen van de vegan restaurants in Amsterdam lopen nogal uiteen. Dit komt doordat vegan restaurants niet per se één soort restaurant zijn. Je hebt heel veel verschillende soorten vegan restaurants, van meer luxe tot budgetproof. Ben je op zoek naar een goede budgetproof optie, dan raden we Mooshka en Mr. Stacks aan.

Ruime keuze aan vegetarische restaurants in Amsterdam

Als je vegan restaurants vinden al niet moeilijk vindt, dan is vegetarische restaurants vinden al helemaal een eitje. Vegetariërs kunnen natuurlijk ook gewoon bij vegan restaurants aanschuiven. Maar als je op zoek bent naar een vegetarisch restaurant, raden we zeker De Waaghals aan!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedkoopste vegan restaurants in Amsterdam?

Als je op zoek bent naar goedkoop vegan eten, raden we Mr. Stacks en Mooshka aan.

Zijn er vegan restaurants in Amsterdam met een Michelin ster?

Helaas zijn er in Amsterdam nog geen vegan restaurants met een Michelin ster. Er zijn wel veel goede restaurants met een Michelin ster in Amsterdam met vegan opties.

Wat zijn de beste vegetarische restaurants in Amsterdam?

Van ons lijstje is het beste vegetarische restaurant wat ons betreft De Waaghals. Andere leuke spots zijn De Kanarie Club, Café Beurre en Madre (voor heerlijk Mexicaans eten).