Zomer kapsels 2022: leuke haarstijlen voor warm weer

Haar door Sanne Michelle

Ben jij klaar voor een frisse coupe voor dit seizoen? Met de haartrends van deze zomer heb je enorm veel keus, van lange lokken tot frisse laagjes of een korte coupe. Leuke zomerse accessoires zijn ook helemaal hot. Of je nou een transformatie aangaat of slechts de puntjes laat knippen, voor inspiratie ben je hier op het juiste adres. 

Lees ook: Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

De trends

De haartrends van deze zomer zijn in overvloed en zeer gevarieerd. Wat opvalt is dat de stijlen uit de nineties en zeroes een grote inspiratiebron zijn en dat de kapsels on trend blijven. Zo zijn de kleine vlechtjes, de knotjes en de korte boblijn weer helemaal hot. De shag haircut zagen we een aantal jaar geleden ook voorbijkomen en deze maakt ook nu weer een comeback. De haarstijlen hebben allemaal een moderne update gekregen, zijn makkelijk te onderhouden en variëren van chic tot casual. Dit zijn de haartrends voor zomer 2022!

The short bob

Dit kapsel is niet nieuw, maar wordt dit jaar net een tikkie korter gedragen, namelijk op kaak hoogte. Deze style zorgt voor een nonchalante look en is ideaal voor de warme zomerdagen. Let's get the short bob!

The Mixie/Bixie

Deze termen zullen je misschien gek in de oren klinken, maar het is niets anders dan de pixie in combinatie met een mullet (matje) of boblijn. Deze haartrend uit de jaren '90 is weer helemaal terug van weggeweest. Varieer in lengte aan de achterkant en ga eens voor een mooie slag. Celebs zoals Miley Cyrus en Demi Lovato rocken de look al een tijdje. Wanneer laat jij je haren zo knippen?

Claw clips

In de jaren '90 was de opkomst van de, nu nog steeds, populaire haarklem. Het is niet alleen super makkelijk om je haar mee op te steken, maar het maakt je look ook nog eens helemaal af. Of je nou lang, kort, krullend of stijl haar hebt, deze look is niet alleen fashionable maar ook nog eens super makkelijk.

Half-up, half-down

Heb jij lang haar en behoud je je lange lokken het liefst? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je je haar op warme dagen in de zomer wilt opsteken. Voor jou is de half-up, half-down style perfect. Je hebt hierdoor geen haren in je gezicht en je haar ziet er volumineus uit. Om het extra speels te maken kun je de voorste plukjes lostrekken om een nineties look te creëren.

Bandana's and scarfs

Als je deze nog niet voorbij hebt zien komen, dan heb je vast met je ogen dicht gelopen. De sjaaltjes en bandana's zijn helemaal hot deze zomer. Je kunt er alle kanten mee op. Van opsteken tot het maken van een paardenstaart. Super cute!

Red, red, red

Een rode haarkleur is eindeloos populair onder de celebrities. Als jij een natural red head bent heb je geluk! Deze kleur is namelijk helemaal trendy. 

Spikey bun

Deze heb je vast al voorbij zien komen op Instagram. Dua Lipa is een trendsetter als het gaat om de spikey bun uit de jaren '90. Ook Bella Hadid rockt dit kapsel. Op de catwalk is de bun ook regelmatig gespot en dit bewijst dat het helemaal 2022 is.

Small face braids

Vlechtjes kunnen bijna altijd, maar momenteel zijn specifiek de kleine gezichtsvlechtjes helemaal on trend. We spotten de vlechtjes al tijdens de fashion weeks bij diverse modellen. Het geeft niet alleen een speels uiterlijk, het is ook nog eens super cute voor op een festival. Hailey Bieber is helemaal fan van deze look, are you next?

Short layers

Korte laagjes hebben een moderne make-over gekregen. Dit kapsel bewijst dat pony's en een korte coupe een goede combinatie zijn. Billie Eilish wordt regelmatig gespot met deze speelse coupe.

Curly shag cut

De shaggy haircut is ook weer helemaal terug van weggeweest en super populair deze zomer. Om beweging en textuur te creëren kies je voor laagjes met verschillende lengtes om een frisse zomerse coupe te creëren. Heb je krullen? Oeh, you're lucky, want dit kapsel zorgt voor extra volume.

Lees ook: Korte kapsels: 5 manieren om kort haar te rocken

Beeld: iStock