Soundos werd geweigerd voor rol omdat ze zwanger is: "hart is gebroken"

Media door Elsemieke

Soundos El Ahmadi is zwanger en hoewel ze dat nieuws nog niet met haar volgers had gedeeld, drijven er toch donderwolken rondom haar zwangerschapsaankondiging. De actrice beschuldigt een filmproducent van zwangerschapsdiscriminatie. De actrice meent namelijk dat haar een rol is geweigerd omdat ze in verwachting is. 

Soundos werd geweigerd voor rol omdat ze zwanger is: "hart is gebroken"

Soundos El Ahmadi (40) is al moeder van de zevenjarige Aaliyah, maar zij en haar echtgenoot Daniel verwachten nu een tweede spruit. Harstikke goed nieuws zou je denken, tótdat de actrice erachter kwam dat haar een rol is ontnomen vanwege haar zwangerschap. Ze schrijft op Instagram dat ze gevraagd was door productiehuis The Media Brothers voor een rol in een kinderfilm, maar toen ze vertelde zwanger te zijn, werd gezegd dat de keuze op een andere vrouw is gevallen. "Ik heb getwijfeld of ik dit met jullie wilde delen. Maar ik wil niet alleen en eenzaam met mijn verdriet zitten. Ik wil ook actrices in deze industrie waarschuwen. Dat als ze leven aan het maken zijn, ze dat vooral niet moeten vertellen. Want dan is hun leven als actrice voorbij", schrijft Soundos.

"Willen me niet meer"

De actrice zegt niet om welke film het gaat, maar laat wel weten dat ze in de huid van een voetbaltrainer van jonge meiden zou kruipen. "Echt iets voor mij. De film gaat over vriendschap en empowerment. Eerlijk tegen de productiemaatschappij verteld dat ik zwanger ben. Nu willen ze mij niet meer." Als mannen vertellen dat ze vader worden, worden ze gefeliciteerd en als wij vertellen dat we moeder worden, zo ziet Soundos dat. "En je dan afvragen waarom vrouwen zoals ik huiverig zijn om zulk positief nieuws te delen of zelfs te verbergen. Gefeliciteerd vijftien mannen en drie vrouwen van dit vooruitstrevende bedrijf. Jullie hebben mijn hart gebroken tijdens een fase in mijn leven die prachtig en positief zou moeten zijn." Soundos sluit af met de boodschap: "Fok dit systeem. Tijd voor verandering in deze filmwereld!"

Foto: BrunoPress

Lees ook: Babynieuws: Douwe Bob is voor de derde keer vader geworden