Lockdown tijdens oudejaarsavond 2021: dingen om te doen

Vrije tijd door Jordan

Voor dat je het weet, tellen we het nieuwe jaar weer af. Het liefst vieren we oudejaarsavond samen met onze geliefden en met champagne en een oliebol in de hand. Helaas zal het dit jaar weer even wat anders gaan dan andere, door de verlengde lockdown. Maar niet getreurd, hier zijn wat tips om jouw oudejaarsavond toch speciaal te maken. 

Lees ook: Zo haal jij het beste uit de laatste weken van 2021 volgens je sterrenbeeld

Nieuwjaarsduik

2022 is hét jaar om nou echt een keer mee te doen met de nieuwjaarsduik. Feesten gaan niet door en met veel mensen vieren zit er ook niet in. Reden genoeg om nu voor de nieuwjaarsduik te gaan. Het officiële evenement is afgelast, maar gelukkig kan je het zelf ook plannen. Via de Unox website kan je een Nieuwjaarsduik uit blik bestellen, doe het in een meertje in de buurt of in een opblaasbadje in de achtertuin of op het balkon.

Bank hangen 

Het fijne van een rustige oudejaarsavond is dat je het huis niet uit hoeft. Bestel nu alvast een foute matching pyjama en plof op 31 december op de bank. Zet wat lekkere hapjes klaar en kijk samen naar de leukste films voor oud & nieuw. De televisiezenders blijven uiteraard ook niet achter, nou ja alleen SBS6 dan. Op NPO 1 is een oudejaarsspecial te zien van MINDF*CK en daarna een feestelijke Matthijs Draait Door. RTL4 zendt de finale van The Masked Singer uit en bij RTL5 kan je kijken naar een gezellige avond met het concert van SnolleBollekes. Genoeg te zien dus op oudejaarsavond!

Weekendje weg

Aangezien veel vakanties ook niet meer doorgaan, is het toch leuk om een weekendje weg te gaan. Het Pulitzer Amsterdam hotel biedt een speciaal winter wonder arrangement aan. Logeer in de prachtige kamers met uitzicht op de grachten en versierde negen straatjes. Het arrangement is inclusief ontbijt, 75 euro krediet wat je kan spenderen aan eten en drinken in het hotel en winterse cocktails. Romantischer kan bijna niet.

Gamenight

Nodig toch wat vrienden of familie uit en maak er een ouderwetse spelletjesavond van. Bak zelf oliebollen, maak een vega borrelplank en deze overheerlijke cocktails zoals deze champagne margaritas. Trek de spelletjes uit de kast of bedenk zelf iets zoals een tijdcapsule. Stop al je wensen, voornemens en boodschappen in een tijdcapsule en begraaf deze in je tuin. Dan heb je ook gelijk een leuke traditie voor over een paar jaar. Liever op afstand vieren? Maak een leuke 2021 bingo en speel dit online met je familie en vrienden, zo kan je toch nog allemaal samen zijn. 

via GIPHY

Lees ook: De 10 mooiste glitterjurken voor Kerst