Dromen over zwanger zijn: dit kunnen de redenen zijn 

Zwanger door Angel

Dat is even schrikken: opeens droom je dat je zwanger bent. Zo’n droom laat je altijd extra nadenken, je krijgt er zelfs een gek gevoel bij. Vooral als een zwangerschap wel het laatste op je to do-lijstje is. Of is dit juist een teken om zwanger te raken? Alle vragen die in je hoofd rondspoken worden straks duidelijker. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom je dit droomt.

dromen over zwanger zijn

Lees ook: Het zwangerschapsbrein: bestaat het echt en wat doe je ertegen?

Dromen over zwanger zijn: vaker of eenmalig?

Als je aan een vriendin vraagt of zij weleens een zwangerschapsdroom heeft gehad, antwoordt ze vast ja. Bijna iedere vrouw droomt hierover. Als het vaak gebeurt, kan er een waardevolle betekenis achter liggen.

1. Positief bericht

Het wilt zeggen dat je een positieve, persoonlijke groei ervaart. Volgens droomanalist Lauri Loewenberg heeft dromen over zwangerschap meestal een positieve betekenis. Het kan een teken zijn dat je dus vooruitgang boekt in je leven. Dat is alleen maar goed!

via GIPHY

2. Een verandering

Je voelt je niet fijn of onzeker over een verandering in je leven, beweert Psychotherapeut Matt Lundquist. 

3. Creativiteit

Volgens deskundige Ally Mead draait het om creativiteit. Wanneer je droomt dat je zwanger wordt, duidt het aan dat je (on)bewust behoefte hebt aan meer arts and crafts, zoals een hobby bijvoorbeeld.

via GIPHY

4. Gestrest

Als je gestrest bent, reageren je hersenen anders dan normaal. Je vertoont apart gedrag en je brein verwerkt gebeurtenissen ook op een vreemde manier. 

5. Iets nieuws

Zwanger zijn in je droom betekent dat er iets nieuws in je leven komt. En dat is niet per se een baby. Het kan totaal iets anders zijn, zoals een verhuizing of carrièreverandering bijvoorbeeld.

6. Niets

Het kan natuurlijk ook helemaal niets zeggen. Veel moderne neurowetenschappers beweren dat je dromen niet altijd een betekenis hebben. Niet te lang over wakker liggen dus!

Lees ook: De beste tijd om moeder te worden volgens je sterrenbeeld