Beauty / Haar
Haar

Asblond haar: zo kom je erachter of de kleur bij jou past

Afgelopen dinsdag hebben we te horen gekregen dat de kappers (eindelijk) weer open mogen, dus het is weer tijd om dat coronakapsel om te wisselen met een gloednieuwe coupe. Met de zomer in aantocht is een licht kleurtje een echte aanrader. Wat dacht je van asblond haar?

Lees ook: Haarverf van de drogist: zo krijg je wél een mooi resultaat

Asblond haar

Af en toe een verandering is zeker niet mis en asblond haar is een perfect alternatief voor jouw coronakapsel. Wanneer je van donkere kleur naar asblond gaat, is het wel zo fijn om van te voren te weten of dit jou ook echt staat. Anders ga je straks weg bij de kapper en kom je er toch achter dat het toch niet staat hoe je had verwacht. Door deze 4 vragen te beantwoorden kom je er achter of de kleur asblond je wel staat.

Wat is je ondertoon?

De ondertoon van je huid heeft veel invloed op hoe jouw kapsel eruit gaat zien wanneer je voor asblond bent gegaan. Wanneer je bijvoorbeeld een warme ondertoon hebt, komt het asblond echt tot zijn recht en zal het zelfs een beetje van die roodheid in je huid wegnemen. Maar ook als je een koele ondertoon hebt staat asblond perfect. Het is dus echt een keuze die je zelf maakt: als je namelijk een té warme ondertoon hebt kan het asblond juist vloeken. 

Wat is je oogkleur?

Je haarkleur moet uiteraard wel bij jou als persoon passen, maar ook bij jouw ogen. Asblond is namelijk best een bepalende kleur en met een haarkleur wil je juíst dat je ogen eruit springen. Hoe koeler de ogen, hoe koeler de haarkleur - dit geldt ook voor warme tinten. Wanneer je dus bruine ogen hebt zal een warmere tint blond dus ook beter bij jou staan.

Wat zegt je kapper?

Voordat je voor een lichte(re) kleur gaat, zoals asblond, is het altijd belangrijk je kapper om advies te vragen. Zij hebben hier tenslotte verstand van en kunnen jou verzekeren van een goed advies. Wat overigens niet betekent dat wanneer je kapper 'nee' zegt, het niet betekent dat je het niet moet doen. Je moet doen wat je zelf wilt!

Welke producten heb ik nodig voor de verzorging?

Tot slot is het belangrijk jezelf af te vragen welke verzorgingsproducten je nodig hebt wanneer je je haar asblond hebt geverfd. Voor blonde lokken wordt namelijk vaak zilvershampoo aangeraden, zodat het niet te warm wordt. Je shopt hier de fijnste haarproducten voor jouw blonde lokken:

 

Lees ook: Met deze tips groeit je haar sneller